Dressyr
5 maj 18:34

Patrik Kittel och Jovian stal kür-showen i Compiègne

InternationelltPatrik Kittel och Jovian tog sin andra internationella seger på söndagen. Detta i küren på det femstjärniga Nations Cup-meetinget i Frankrike.

Patrik Kittel och Jovian stal kür-showen i Compiègne
"Tack ska du ha." Patrik Kittel klappar om Jovian efter debuten i mars. Foto: Digishots

Det var fulla läktare på Stade Equestre i franska Compiègne på söndagen. Då slog Patrik Kittel och Jovian (KWPN hingst f -14 e Apache-Tango, uppf Eef och Leoni Ten Bosch, äg Helgstrand Dressage och Patrik Kittel) till med 80,69 procent och seger i den femstjärniga küren
– En väldigt mäktig och rolig häst att jobba med, vi hade superkul där inne i dag, säger Patrik Kittel till Svenska Ridsportförbundet.

UVM-stjärnan och EM-medaljören Jovian hamnade hos Tysklandsbaserade Patrik Kittel i efterspelet av avslöjandet av hårda träningsmetoder hos danske Andreas Helgstrand i slutet av förra året. Ekipaget gjorde internationell debut i mars och några veckor efter det kom deras första seger, då i en Grand Prix Special.

Efter söndagens seger är förbundskapten Bo Jenå påtagligt nöjd med ritten han just sett.

– Det var ett styrkebesked att han gick så bra här idag. Det är ett partnerskap som inte är helt färdigt ännu men det är på väg att bli riktigt, riktigt bra. Jag är väldigt nöjd, säger han till Svenska Ridsportförbundet.

Patrik Kittel red en ny kür med musik av U2 och matchar nu både Jovian och världscupfinalvinnaren Touchdown mot OS i Paris.

Tidigare på söndagen blev Maria von Essen/Invoice fyra i meetingets femstjärniga Grand Prix Special med 73,276 procent. I samma klass var Juliette Ramel och Buriel K.H femma.

De tre svenska ekipagen var också med och tog Sverige till en andraplats i lördagens Nations Cup, där Sverige nu leder serien efter två omgångar.

Resultat med länkar till filmer på ritterna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden