Dressyr
27 december 2013 10:55

Patrik och Deja på topp

(Uppdaterad) Det finns debuter och sedan finns det premiärer. Deja och Patrik Kittel i internationell kürdebut var en premiär som slår det mesta. Seger på över 76 procent.

Patrik och Deja på topp
Patrik och Deja i sin debut i Ankum tidigare i år.

Under mellandagarna går traditionsenligt det internationella meetinget i Mechelen med världscup i både hoppning och körning. Där arrangeras också dressyrklasser med en CDI3* och en CDI5* som är en av deltävlingarna i World Dressage Masters serien.

Patrik Kittel valde att starta Deja (SWB f -04 eSilvano-Don Schufro, uppf Marie Hsward) i hennes andra GP-klass här under Annandagen. Det blev en seger till för ekipaget.

Idag var det dags för kür-debut med många nya ekipage inför nästa år. Den trestjärniga rundan är en utmanande debutplats då publiken i Mechelen är hoppskolad och inte tar någon särskild hänsyn till ekipagen.

Patrik och Deja debuterade med en modifierad version av den Romeo och Julia musik som även Toy Story dansat till, han gör entré i den femstjärniga-klassen klockan 13 idag. 

Trots debut var det ett program med högre svårighetsgrad än vad unga 9-åriga talanger brukar få. Piruetterna var dubbla och fint centrerade och piaffen sker på stället. Harmoni och mjukhet präglade hela ritten och Deja såg om möjligt mer nöjd ut än Patrik som knöt näven och klappade om sin juvel efter ritten. Det blev hela 76,60 procent inför ett mycket meriterat domarkollektiv med Ghislain Fouarge, belgiske hemmadomaren van Daele, fransmannen Raphael Saleh, danska Susanne Baarup och mer okände belgiske domaren Swenden. Samtliga höll Patrik och Deja som ett a på den tekniska bedömningen.

Mesta konkurrensen kom från holländska Madeleine Witte-Vrees på nya stoet Vitana V som gjorde ett fint program med ganska bombastisk musik. Det föll dock två domare mer i smaken som på det artistiska gav henne över 80 procent, slutresultat 75,80 och en andra plats. 

Uppdatering, intervju med Patrik Kittel:
-Jag fick improvisera lite i vårt program eftersom det är Toy’s Kür men det gick vägen. Det är en sån otrolig ridkänsla hela tiden med Deja, så lätt, så enkelt och hon är så positiv. Hon har en sån otrolig grundkvalité, det är en hög nivå på allt redan från start.
-Visst, vi behöver jobba mer på piaffen på tävling, självklart, hemma går det mycket bra. Det är en styrkefråga och erfarenhet som krävs, det kommer.
-Deja är otroligt cool i miljön, lite orolig i stallet men när vi rider är det lugnt, Deja litar på mig och jag på henne. Hon gör allt med sån glädje.
-Det blir en egen kür till henne såsmåningom men jag har mest haft fokus på att göra henne stabil i GP-programmet. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden