Dressyr
11 maj 2014 17:41

Patrik tog guld igen

Ņrets SM-final gick i ett regnigt och kallt Ericsberg. En liten men tapper publik trotsade vädret. Efter 24 ekipage tog regerande mästaren Patrik Kittel med Toy Story hem titeln med ett resultat över 77 procent.

Patrik tog guld igen
Får Patrik Kittel hem en titel till i år? Toy Story var på G och rockade loss till Billy Idol musik. Kim C Lundin kim@witnet.se

Här hittar du länkar till SM-klassen. Tävlingsplatsen tillät inte live-rapportering under klassens gång.

Efter sex ryttare var Lena Sandberg från Edsbyns RK i ledning efter ett fint musikprogram med Killigrews Lancelot.
I andra startgrupp tilltog regnet och ryttarna kom in plaskblöta. Trots det levererade Emilie Nyreröd och Miata sitt fina Roxette-program till 72,325 procent med Rose Mathiesen och Bocelli 1044 hack ihäl på 71,45 procent. Publiken är tapper och välutrustad med paraplyer och regnkläder. De duktiga funktionärerna jobbar på men förhållandena är kalla och blöta för alla på Ericsberg.

Tredje startgrupp bjöd på ommöblering i resultatlistan med en fin insats från Mads Hendeliowitz på unga Jimmie Choo Seq. De hade premiär på sitt kürprogram och fick 73,775 procent. Paulinda Friberg och Di Lapponia T var inte heller skrämda av vädret utan klarade vattenpussar och regn med den äran, 73,075 procent.

Patrik Kittel och Toy Story visade sin rutin, säkerhet och klass genom en säker runda utan misstag, spik på takten i Billy Idol-küren. Det skulle visa sig vara en segerritt.

Jeanna Högberg och Darcia VH höll för trycket och levererade en fantastiskt fin kür, den andra i Darcias liv till över 75 procent. Den nya versionen av Lennox är en tiger på banan och Cecilia Dorselius visade upp ett nytt kürprogram till Annie Lennoz låtar. Det blev en plats på pallen i år igen.

SM-guld till Patrik Kittel, SM-silver till Jeanna Högberg och SM-brons till Cecilia Dorselius.

Mer information kommer.

Resultat SM-final
GP-Kür resultat
Tävlingens resultatsida
Webb-tv hos Horse1 (betalsida)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden