Fälttävlan
8 september 2020 20:59

Pau blir årets enda femstjärniga fälttävlan

ToppsportEtt vanligt år finns endast ett fåtal långa femstjärniga tävlingar i fälttävlan runt om i världen - men i år är det få saker som är som vanligt. Efter att anrika tävlingar som Badminton, Burghley och Lexington ställts in, meddelar den franska arrangören att tävlingarna i Pau kommer att genomföras.

Pau blir årets enda femstjärniga fälttävlan
Michael Jung har det mesta på sin meritlista, men jagar fortfarande en femstjärnig seger i Pau. Foto: Les Etoiles de Pau

I slutet av oktober brukar fransmännen bjuda in till toppsport i södra Frankrike, när Pau står som värd. Så blir det även i år, trots coronapandemin och en haltande tävlingstermin. Arrangören skriver i ett pressmeddelande att man planerar att genomföra tävlingen den 21-25 oktober, och det verkar även som att man kommer att tillåta publik då det säljs biljetter.

Det finns sex tävlingsplatser i världen som kan erbjuda CCI5*L – utöver Pau så är det Badminton och Burghley i Storbritannien, Lexington i USA, tyska Luhmühlen och Adelaide i Australien. Coronapandemin satte stopp för de andra fem, vilket gör att Pau blir den enda långa femstjärniga klassen att rida i år.

Kung Jung åker till Pau

Arrangören skriver att tyske Michael Jung, tidigare oslagbar på terrängbanorna, har vunnit det mesta – men inte Paus femstjärniga klass. I år förväntas han komma med två hästar. Även världstvåan Tim Price och flera av Storbritanniens toppryttare, som William Fox-Pitt, Gemma Tattersall och Rosalind Canter, har anmält sitt intresse.

För svensk del är det än så länge tre ryttare som vill rida femstjärnigt i Pau – Anna Freskgård med Fly Away v/d N Ranch, Philippa Magnusson/Cesar och Malin Josefsson med två hästar, Agaton V och Golden Midnight.

Samtidigt som fälttävlan rids arrangeras VM för enbetskuskar i Pau.

Arrangörens webb

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden