Dressyr
21 mars 2014 16:20

Paulinda GP-segrare

Med Di Lapponia T avgick Paulinda med segern före Jennie Larsson med Zircoon Spring Flower. Klassen bjöd på en handfull ekipage i vårfin form och en verkligt spännande GP-debut.

Paulinda GP-segrare
-Tack min fina flicka! Paulinda Friberg tackar Di Lapponia T för en fin fredag. Kim C Lundin kim@witnet.se

Åstorps traditionella meeting i mars betyder vår i Skåne och den stora kick-offen på den nationella tävlingssäsongen. Traditionsenligt är det många ekipage som tar chansen att starta en nivå högre efter vintern, Åstorp har därför sett många debuter genom åren.

Marina Mattson förlorade sin läromästare Mainau i vintras men hon hade honom med sig på axeln idag när hon debuterade sin egenutbildade Beckham i GrandPRix. Det blev 69,867 procent i årets första start och dessutom i GP.
-Jag är så himla glad, visst hade vi några missar men det kändes jättebra, bättre än väntat så nu får vi se över tävlingsplaneringen, konstaterade Marina som bloggar på tidningen Ridsports webb.  

Från Danmark kom norska Trude Hestengen med godkände 9-årige hingsten Tobajo Pik Disney och visade upp sig i fin form. Deras resultat räckte till en tredjeplats på 69,933 procent.

Paulinda Friberg går från klarhet till klarhet med Di Lapponia T, senast vann hon Scandinavium-publikens hjärta och idag intog de Åstorp. En snäv seger med 71,733 procent före Jennie Larsson. Paulinda har andra förutsättningar i år, dels är Di Lapponia T i sitt livs form, dels förändrade SvRFs stipendium livet. Familjen ställer upp för henne, pappa leder hästen på framridningen och kusinen Tobias Johansson sponsrar med lastbilshyra till tävling.
-Jag ska åka ner och tävla i Tyskland och träna för Johnny Hilberath, för mig som är egen företagare och aldrig haft mer än två veckors semester är det jättestort, berättade en glad segrare. – Di Lapponia bara bjuder på mer och mer, hon gör allt jag ber om, min häst är fantastisk och jag känner inget stopp.

Sist ut i klassen var Jennie Larsson med Zircoon Spring Flower som lagt på sig ännu ett knippe muskler. Jennie tackar sin brittiske tränare Paul Fielder för det, han arbetar hästarna mycket från marken, det blir både spänst och styrketräning.
– Jag tittade på filmen efteråt och tycker faktiskt att vi har en hög lägsta-nivå nu, med de här procenten trots miss, konstaterar Jennie. –Zircoon är i högform, det känns jättebra.

Den stora valacken ger ett om möjligt ännu mäktigare intryck i år än förra säsongen, han sitter verkligt fint i piaffen parat med bra tramp och lyft.

Under helgen pågår tävlingarna från bittida till sent och Ridsport har bevakning under helgen.

Resultat GrandPrix

Åstorp-meetinget med startlistor och resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden