Dressyr
19 december 2013 14:23

Paulinda Friberg tog emot stipendium i Hovstallet

Dressyrryttaren Paulinda Friberg blev i dag den första att ta emot Ridsportens Jubileumsstiftelses stipendium, som delades ut av Prinsessan Madeleine.

Paulinda Friberg tog emot stipendium i Hovstallet
Paulinda Friberg fick ta emot Ridsportens Jubileumsstiftelse av prinsessan Madeleine i Hovstallet.

Stipendiet är på 100 000 kronor och gick till den satsande dressyrryttaren Paulinda Friberg från Flyinge. I samband med stipendieutdelningen visade Hovstallet upp sina hästar och beridare Sara Thavenius berättade om verksamheten.

Motivering:
”Paulinda Friberg har drivkraften och målmedvetenheten som krävs för att på kort sikt nå långt i dressyr. Hon gör en gedigen satsning och har utbildat häst efter häst till Grand-Prix-nivå. I stoet Di Lapponia T (f 2001, e Donerhall – Argument) har Paulinda en häst med internationella kvalitéter som har lätt för det svåra, och tillsammans står de nu på tröskeln till de stora dressyruppgifterna.

Ekipaget har utvecklats mycket det sista året och har under 2013 ridit hem segrar i nationell Grand Prix. I den internationella GP-debuten tackade Paulinda för förtroendet direkt genom placeringar i hård konkurrens. Paulinda är genom sin person och sin omsorg om sina hästar en god förebild för svensk ridsport. Genom stipendiet får hon möjlighet till extra träning i Sverige och utomlands för att befästa steget till landslagsnivå och ta sikte mot OS i Rio 2016.”

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden