Sverige
13 juni 2018 14:10

Peder är en av årets sommarpratare

UPPDATERAD MED FILMÅrets sommarpratare har avslöjats. En av dem är Peder Fredricson.

Peder är en av årets sommarpratare
Peder sommarpratar i P1. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I dag offentliggjordes årets sommarpratare, som får varsitt eget program i ”Sommar i P1”. Bland namnen finns Svenska Akademiens förra sekreterare Sara Danius, den välkända profilen Mark Levengood, Kim Walls mamma Ingrid Wall, Nobelpristagaren Beatrice Fihn, modellen Victoria Silvstedt  och en av häst-Sveriges stora favoriter: EM-vinnaren Peder Fredricson.

Gruppbilden_r9a9742
Obligatorisk gruppbild. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

”Sommar i P1” sänds varje dag den 23 juni till den 19 augusti, klockan 13.00 samt klockan 22.30. Poddversionen släpps klockan 07.00.

Peders program sänds den 19 juli och så här berättar han om det på SR:s site:
”Livet med hästar pågår jämt, tappar man takten uppstår nya problem. Det är lätt att fastna i rutiner för att de funkar men då missa plats för andra tankar – att hela tiden släcka eldar istället för att tända nya. Där, mellan pressen och lusten till förändring ska mitt Sommar i P1 utspela sig.”

Sveriges Radio presenterar Peder närmare: ”En av världens bästa tävlingsryttare. Jerringprisvinnare under de senaste två åren. Tog guld i banhoppning vid EM i Göteborg förra året. Silver vid OS i Rio de Janeiro. Betonar att det är det nära samspelet med den känsliga hästen All In som lett till framgångarna. Var som 20-åring den yngste svenske ryttare någonsin i OS i Barcelona, då i fälttävlan.

Fjärde generationen hästkarl. Grafisk formgivare vid sidan om ryttarkarriären. Målar även och har ibland konstutställningar hemma på sin 1700-talsgård”.

Vid 9.20 in i sändningen kan du se Peder inta scenen:

Mer information hos P1.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden