Hoppning
3 februari 2017 16:20

Peder fortfarande sjuk – oklart om start i Borås

Förra helgen blev Peder Fredricson sjuk i Amsterdam och än är han inte frisk nog för att rida. Just nu är det osäkert inför Borås Grand Prix även om Peder hoppas på att starta. ”Jag måste på en till läkarundersökning för att få klartecken” säger han.

Peder fortfarande sjuk – oklart om start i Borås
Just nu ligger hjälmen på hyllan medan Peder kurerar sig.

Det är snabba kast för Peder Fredricson. Ena veckan står han i strålkastarljuset som Jerringprisvinnare, nästa tävlar han i Amsterdam och nu ligger han hemma i lunginflammation.
– Men det går ingen nöd på mig. Jag är hemma med familjen och känner mig rätt okej så länge jag inte behöver göra för mycket, säger Peder Fredricson.
Det var just i Amsterdam som Peder strök sig från flera klasser sedan han blivit sjuk. Väl hemma och på besök hos läkaren visade det sig att det var lunginflammation som spökade.
– De tog prover och jag fick antibiotika. Förhoppningsvis är jag igång nästa vecka, men jag har fått order av läkarna att inte dra på för fort.

I ett inslag på P4 Sjuhärad berättar Peder att läkarna avråder honom från att starta Gina Tricot Grand Prix i Borås nästa helg, men själv hoppas han på att komma till start i tävlingen där han är det stora dragplåstret.
– Min plan är att rida Borås, men jag måste på en till läkarundersökning för att få klartecken. Just nu tar jag en dag i taget och hoppas som sagt på att vara igång nästa vecka igen, säger Peder till Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden