Hoppning
27 juli 2019 13:20

Peder Fredricson hyllar laget efter succén: ”Känner mig stolt”

Nations CupSvenska hopplandslaget verkar omöjliga att stoppa just nu. Regerande Europamästaren Peder Fredricson är en viktig kugge i vinstmaskinen Sverige och har varit med i samtliga svenska lag som har vunnit nationshoppningar under 2019. "Det är väldigt speciellt att vinna här på Hickstead," säger hoppstjärnan.

Peder Fredricson hyllar laget efter succén: ”Känner mig stolt”
Peder Fredricson och Zacramento bidrog starkt till att Sverige vann Nations Cup i Hickstead på fredagen. Foto: FEI/Liz Gregg

Efter att Sverige vunnit Nations Cup-hoppningen i Falsterbo sa Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona att hans hemliga vapen är Peder Fredricson.

Det är viktigt att fira de goda stunderna. Peder Fredricson.

Och det hemliga vapnet fanns med både i Aachen och Hickstead, liksom när Sverige vann anrika lagtävlingen i Rom tidigare i våras.
– Det är fantastiskt att komma till en sådan här tävling. Hickstead har sin egen personlighet och ställer sina egna speciella frågor som ger en extra dimension till vår sport. Det gör det väldigt speciellt att vinna här, säger Peder Fredricson i ett pressmeddelande från Internationella Ridsportförbundet, FEI.

I Hickstead levererade Peder Fredricson två felfria rundor med Zacramento (SWB val f-05 e Cardento-Cortus, uppf Björn Mattsson). I tidigare segerlag har han ridit H&M All In och H&M Christian K.

Hyllar lagkamraterna

Peder Fredricson lyfter den goda lagandan som en del i framgångarna och han hyllar också sina lagkamrater:
– Angelie (von Essen, reds anm) är en superryttare med en ny häst och Fredrik (Jönsson, reds anm) är en gammal vän till mig. Vi red båda fälttävlan tidigare och jag är jätteglad över att det går så bra för honom nu.

Det var första gången som Sverige vann nationshoppningen i brittiska Hickstead vars historia sträcker sig tillbaka ända tills 1947.
– Jag känner mig väldigt stolt, säger Peder Fredricson i pressmeddelandet.

Firade segern

Det svenska laget firade sin seger på fredagskvällen.
– Alla känner press under laghoppningar och du vill alltid göra bra ifrån dig. Så det är viktigt att fira de goda stunderna och njuta av en härlig kväll tillsammans efteråt, säger Peder Fredricson.

Hickstead och Falsterbo ingår i division 1-serien där Sverige nu ligger fyra.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden