Hoppning
3 februari 2021 10:26

Peder Fredricson hyllas som ”hästens beskyddare”

HyllningAmerikanska Horsepower Gala äger rum i februari och hyllar i samband med en välgörenhetsauktion några av hästvärldens mest betydande profiler. Bland dem som valts ut i år hittar vi ingen mindre än Peder Fredricson. Läs mer om galan och vilka fler som hyllas här.

Peder Fredricson hyllas som ”hästens beskyddare”
Peder Fredricson och H&M Christian K. Foto: Roland Thunholm

Horsepower Gala arrangeras av lyxmagasinet Robb Report i samarbete med välgörenhetsorganisationen Equus Foundation. Galan äger rum för andra året i rad och syftet är att hylla några av hästvärldens mest betydande profiler.

I år hyllas sju namn som ”hästens beskyddare”. Detta tillsammans med en digital välgörenhetsauktion. En av profilerna som lyfts fram vid årets gala är ingen mindre än Sveriges Peder Fredricson.

Motiveringen lyder:
Världsfyran och hoppryttaren Peder Fredricson började karriären med fälttävlan och är en av få ryttare som har tävlat på OS-nivå i bägge disciplinerna. På OS i Aten 2004 vann han silver med laget och blev fyra individuellt. I Rio 2016 tog han ett individuellt silver, och på EM följande år vann han guld individuellt och hans lag vann silver. För närvarande rider han i Global Champions League-laget Shanghai Swans.

Fredricson har belönats med en hedersmedalj av den svenske kungen och Jerringpriset för årets bästa idrottsprestation. Den grafiske designern och yogaentusiasten bor tillsammans med sin fru, OS-ryttaren Lisen Bratt Fredricson, och deras tre barn på hästgården Grevlunda i Sverige.

Förutom Peder Fredricson kommer man även skåla för bland andra den amerikanska hoppryttaren Margie Goldstein Engle, 62, som vunnit över 230 Grand Prixer och varit en del av fler än 20 segrande Nations Cup-lag. Dessutom har hon tävlat i 17 världscupfinaler.

Galans ”Lifetime Achievement Award” delas ut till irländaren och hoppryttaren Kevin Babington, 52, som även han haft stora framgångar internationellt. I augusti 2019 förändrades hans liv för alltid i en ridolycka i samband med Hampton Classic. Trots hans totala förlamning kan han nu andas på egen hand och har även, från sin rullstol, börjat jobba som tränare online i begränsad omfattning. Babington bor med sin fru och två döttrar i Florida.

Horsepower Gala går av stapeln den 18 februari.

Läs mer om galan och vilka andra profiler som hyllas här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden