Sverige
18 juni 12:34

Peder Fredricson akut till sjukhus efter krasch på Stadion

LGCT StockholmUPPDATERAD 15.20 Peder Fredricson kraschade med sin häst på framhoppningen på LGCT Stockholm på söndagen. Tävlingarna blåstes av tillfälligt och ryttaren hämtades med ambulans. Under eftermiddagen meddelade familjen att Fredricson "är ok men mörbultad" och att han troligtvis inte råkat ut för några frakturer.

Peder Fredricson akut till sjukhus efter krasch på Stadion
Peder Fredricson och Catch Me Not S. Foto: Roland Thunholm

Vid 15-tiden skrev Lisen Bratt Fredricson på Instagram: ”Peder är okej men mörbultad. Det ser inte ut som han har några frakturer. Ytterligare undersökningar väntas.”

Det var under framhoppningen i 7-årsklassen som Peder Fredricson och Que Sera kraschade in i ett av hindren.

Tävlingen avbröts omedelbart och en ambulans var snabbt inne på framhoppningen för att ta hand om ryttaren.

– Det blev en omkullridning vid ett av hindren på framhoppningen. Peder blev omhändertagen väldigt snabbt, fick medicinsk hjälp på plats och är nu på väg till sjukhus, säger LGCT Stockholms tävlingsledare Sara Johansson på söndagens förmiddag.

– Vi har nu fått bekräftat att han var vid medvetande och talbar efter olyckan, säger Sara en stund senare.

Unghästklassen som avbröts kommer inte att återupptas. Samtliga ryttare som återstod i grunden och de som var klara för omhoppning har valde alla att avstå. Beskedet är dock att tävlingen fortsätter i eftermiddag som planerat med Grand Prix-klassen och den avslutande U25-klassen.

I samband med olyckan sattes skärmar upp dels kring olycksplatsen på framhoppningen, dels mot publiken för att skydda mot insyn.

Hästen rapporteras må bra och har fått tillsyn av veterinär.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden