Hoppning
11 november 2017 17:35

Peder Fredricson trea i GCT-finalen

GCTPeder Fredricson och H&M Christian K slutade på en fin tredjeplats i lördagens final i Global Champions Tour. "Det känns fantastiskt kul", säger han.

Peder Fredricson är en av de svenska hoppryttarna som har tävlat i Global Champions Tour. Touren har varit i blåsväder en tid på grund av att inbjudningarna till tävlingarna strider mot FEI:s regler. Foto: LGCT/Stefano Grasso

Efter en kanonomhoppning slutade Peder Fredricson och Christian K trea i den penningstinna finalen. Pallplatsen ger honom 60 000 euro, ungefär 550 000 kronor.

– Jag är jätteglad, att vara på podiet i finalen känns fantastiskt kul, säger Peder till Svenska Ridsportförbundet.
– Det fungerade väldigt bra i omhoppningen. Jag kunde ha gjort ett steg mindre till näst sista hindret, det kostade mig en placering. Men jag är väldigt, väldigt nöjd med Christian. Det är en fantastisk häst.
– Det är riktigt bra ryttare och hästar här, då är det extra kul såklart.

Kolla in Peder Fredricsons rundor här.

Henrik von Eckermanns fyra fel i grundomgången med Chacanno räckte till en tionde plats.

Segern i själva finalklassen gick till Qatars Bassem Hassan Mohammed/Gunder vilket fick hemmapubliken att jubla. Det var sedan tidigare klart att totalsegern i Global Champions Tour går till Hollands Harrie Smolder. Henrik von Eckermann blev bäste svensk totalt med en 25:e plats, Evelina Tovek blev 35:a och Peder Fredricson 44:a.