Hoppning
7 mars 14:39

Peder och All In snart tillbaka på banan

Början av 2017 blev inte som tänkt, men snart är radarparet Peder Fredricson och H&M All In tillbaka efter sin respektive vilor. Först ut är Peder som hoppar i Danmark i helgen.

Peder och All In snart tillbaka på banan
Den här duon syns snart på banorna igen.

Efter en dundersäsong 2016 startade inte det nya året som tänkt för Peder Fredricson. I januari fick han resa hem från tävlingarna från Amsterdam efter att ha blivit sjuk och det visade sig bli en segdragen historia. Lunginflammationen satte stopp för tävlande i bland annat Gina Tricot Grand Prix i Borås och Scandinavium.
– Det var tråkigt att missa Göteborg – det är alltid en kul tävling. Samtidigt finns det många som har det värre, säger Peder som har hållit humöret uppe och hela tiden intygat att han känner sig allt bättre.

Nu är han äntligen så bra att det är dags att testa formen på tävling, vilket läkarna har gett klartecken till. Planen är att tävla trestjärnigt i Danmark i helgen och på listan finns Christian K och H&M Flip’s Little Sparrow.
Betyder det här att du är helt fit for fight?
– Det får vi se i helgen. Jag är bättre, men inte helt tillbaka, säger Peder och berättar att det ska bli roligt att ge sig ut på banorna igen.

Än så länge är det för tidigt att sia om eventuella stordåd eller om det blir några stora klasser.
– Jag börjar hoppa på torsdag och sedan får jag ta det som det kommer. Jag smyger igång och känner hur det känns.

Allan på gång igen
OS-silverhästen H&M All In opererades som bekant i höstas. Såväl läkning som igångsättning har gått bra, samtidigt som All In gjorde succé med ett klipp där han mest påminner om en charmig ponny. Snart lär ponnyn vara som bortblåst och tävlingshästen tillbaka – nypremiären närmar sig nämligen.
– Igångsättningen går fortfarande enligt planen och jag tror att han kommer att börja tävla igen i början av april. I så fall blir första starten i Italien.


Snart tillbaka! Foto: Roland Thunholm

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar