Hoppning
9 december 2018 16:38

Peder tia och miljondubbel för Ehning i Rolex Grand Prix

PrestigeklassSöndagseftermiddagen bjöd på topphoppning från Genève. Peder Fredricson och H&M All In visade att valacken är tillbaka där han hör hemma, samtidigt som Marcus Ehning tog sin andra seger i år i Rolex Grand Slam-serien.

Peder tia och miljondubbel för Ehning i Rolex Grand Prix
Peder Fredricson och H&M All In. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Drygt tio miljoner kronor fanns i potten när en lång rad av världens bästa ryttare gjorde upp i femstjärniga Rolex Grand Prix över 1,60-hinder.

Elva ekipage var med till omhoppning och det blev en rad fyrafelare när eliten försökte sig på att nå segertiden. Världsettan Harrie Smolders var tredje ryttare ut i omhoppningen och satte den första nollan med Don VHP Z N.O.P.

Tiden kapades av den ryttare som vann Rolex Grand Prix i Aachen i somras: Marcus Ehning med Pret A Tout. Trots att flera ekipage återstod lyckades ingen slå Ehning. Det höll hela vägen till seger och andra Rolex Grand Prix-segern i år. Segern just i dag var värd knappt fyra miljoner och en klocka av titelsponsorn. För att ha vunnit två klasser i Grand Slam-serien under ett år belönas han med en bonus på drygt 2,5 miljoner kronor.

4th7vmhw
Den här pokalen gillar vi! Dagens vinnarduo i strålkastarljuset. Foto: Kit Hougton/Rolex

Som åttonde omhoppningsekipage satte de regerande europeiska mästarna Peder Fredricson och H&M All upp ett högt tempo. En bom på andra hindret, en oxer, föll i en i övrigt prima omhoppning. Det blev tionde plats i Allans första 1,60 sedan 2017.

Chig18kh_0864
Steve Guerdat och SWB-Bianca. Foto: Kit Hougton/Rolex

Bianca briljerade

Som så många gånger förr gjorde Bianca, som numera heter Albfuehren´s Bianca, utmärkt reklam för SWB. Hemmaekipaget Steve Guerdat och Bianca (SWB, sto, f 2006, e. Balou du Rouet–Cardento, uppf Skattagård AB), som tog brons på VM i september var närmast att slå Marcus Ehning och blev således tvåa.

Två svenskar är som bekant på plats för prestigetävlingen i Genève. Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou landade på placering 16 efter fyra fel i grundomgången där Mary Lou med ena framhoven petade en liten del av toppen på muren. Det räckte dock ändå till att lägga beslag på den sista placeringen och sisådär 35 000 kronor som plåster på såren för den missade omhoppningen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden