Dressyr
12 juli 2023 12:28

Personbästa av de unga svenska EM-ekipagen

MästerskapNär halva startfältet i lagtävlingen på YREM-dressyr har gjort sin dressyr ligger det svenska laget precis utanför pallplats.

Personbästa av de unga svenska EM-ekipagen
Mary-Sophie Haid Bondergaard gjorde sin insats i EM-dressyren på onsdagen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Europamästerskapet i dressyr för U25 och Young Rider i Budapest, Ungern, inleddes med lagtävlingen för unga ryttare på onsdagen. 

De svenska ekipagen Mary-Sophie Haid Bondergaard/Adora Nightingale och Emma Kåberg/Carla slog båda till med personbästa när de gjorde sin laginsats. 

Emma Kåberg red Carla till 70,088 procent och ligger sexa av de 27 som hittills har startat. Mary-Sophie Haid Bondergaard och Adora Nightingale slutade på 69.676 procent och en individuell åttondeplats så här långt. Blanca Bosson startar 9.52 och Hedda Thunberg startar 12.01 när andra halvan i lagtävlingen gör sitt program i morgon, torsdag. Sverige ligger fyra inför avgörandet.

U25:s lagtävling började på onsdagens eftermiddag med Filippa Norrman och H.S Indigo som också satte personligt rekord med 64,176 procent. Det räckte till en 

I morgon är det dags för Klara Svanberg 13.46 och Cecilia Bergåkra 15.16 i U25-klassen.

Svenska U25-ekipage

Cecilia Bergåkra/Izack
Klara Svanberg/Bon Geste
Filippa Norrman/H.S. Indigo

Svenska Young rider-ekipage

Hedda Thunberg/Diva
Blanca Bosson/Cardon M
Mary-Sophie Haid Bondergaard/Adora Nightingale
Emma Kåberg/Carla

Start- och resultatlistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden