Hoppning
6 augusti 2017 10:31

Peter Eriksson regerade på Ribersborg

Det har ridits flera nationella tävlingar under helgen. På Ribersborg i Malmö regerade veteranen Peter Eriksson med hela fem segrar. Marcus Westergren och Elin Sjögren har hållit sig framme på andra håll.

Peter Eriksson regerade på Ribersborg
Peter Eriksson. Photographer Roland Thunholm

Flyingeryttaren Peter Eriksson visade storform på Malmö Civila Ryttarförenings nationella hoppningar i Malmö. Den 57-årige OS- och VM-medaljören vann huvudklassen – en 1,45-hoppning med 14 starter – tillsammans med Lady GaGa.

Innan det hade Peter Eriksson dessutom vunnit en 1,40-klass med Looney Tony och en annan klass på samma höjd med Al Cendo. Kvintetten med segrar kompletterades med en 1,30- och en 1,35-seger. 

Tävlingarna i Malmö avslutades på lördagen. 

Resultat, Malmö

På Sundbyholm rids det nationella- och elittävlingar den här helgen. Fredrik Spetz, Norsholms Ryttarförening, vann en 1,45-klass med 20 startande tillsammans med hingsten Daquar CC 1236. I meetingets andra 1,45-klass gick segern till Skyrupryttaren Elin Sjögren/Carusa. Här var det 18 startande.

I Grand Prix-kvalet över 1,50-hinder lyckades Åby Ridklubbs Marcus Westergren bäst och vann tillsammans med Luxury Girl. 

Tävlingarnas höjdpunkt är en Grand Prix-hoppning över 1,50-hinder som reds på söndagens eftermiddag.

Resultat, Sundbyholm

På Karlskrona Lyckå Ridklubbs nationella hoppningar var huvudklassen en 1,45-hoppning med sex starter som reds på söndagens eftermiddag. Värnamoryttaren Frida Ekström vann med Acapulco Z. 

Resultat, Karlskrona

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden