Sportnytt
23 februari 2021 06:18

Pether och Per tar över välkänd anläggning

På ny platsDet svensk/danska ryttarparet Pether Markne och Per Sandgaard tar över hästcentret på Broholms gods, en väl etablerad plats inom dansk ridsport.

Pether och Per tar över välkänd anläggning
Pether Markne och Per Sandgaard får bättre plats för både hästar och träningar när de flyttar verksamheten till Broholm. Foto: Roland Thunholm

Den första april tar Pether Markne och Per Sandgaard över driften av hästcentret på Broholms gods i Gudme på södra Fyn, det berättar Ridehesten.

Anläggningen har under 15 års tid varit värd för danska mästerskapen i dressyr med godsägare Anne Lütken i spetsen.

Efter närmare 15 år i Sverige flyttade Pether Markne och Per Sandgaard delvis till Danmark, där de haft verksamhet på södra Fyn, men på grund av utrymmesbrist även haft hästar i Skåne.

Nu kan de flytta all verksamhet till Broholm, skriver Ridehesten.

─ Planen är att det ska vara ett träningscenter för både dressyr och hoppning. Här ska vi utbilda våra egna hästar, men viktigast av allt är att det ska bli ett center dit ryttare kan komma och träna under kortare eller längre tid, exempelvis som en mellanlandning mellan tävlingar i utlandet, säger Per Sandgaard till Ridehesten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden