Hoppning
11 oktober 2020 17:57

Pettersson och Eriksson dominerade i Karlshamn

Nationellt Amanda Eriksson och Matilda Pettersson delade upp de fyra första placeringarna mellan varandra i söndagens 1,45-klass i Karlshamn. Matilda Pettersson placerade sig i absoluta toppen med SWB-hingsten Cortino. Alexandra Eriksson vann helgens 1,45-klass i Lund.

Pettersson och Eriksson dominerade i Karlshamn
Cortino ser nöjd ut med Matilda Pettersson i sadeln. Foto: Privat

Det blev lite tajt i andra rundan för Matilda Pettersson och Amanda Eriksson i 1,45-klassen hos Karlshamns Ridklubb under söndagen. Bägge ryttarna var nämligen felfria med två hästar vardera i första rundan i klassen som gick i två omgångar på tid med winning round. Katten bland hermelinerna var Philip Svitzer som tog sig vidare med fyra fel men hade snabbaste tiden.

Matilda Pettersson gick ut sist med Cortino 1287 (SWBhingst f-09 e Diabeau van de Heffinck- Calido I, uppf/äg Annette och Pether Carlsson) och gick i mål som klassens segrare på tiden 45,67 sekunder. Detta efter att ha fått ett nedslag med Head over Hills.
– Jag gick ut lite hårt med första hästen och fick trångt i kombinationen. Det var mycket vinnarskalle på sista också, men det kändes väldigt bra. Jag känner honom inte till hundra procent ännu, men det känns som att jag börjar hitta knapparna, säger Matilda Pettersson som tog över hingsten efter Niklas Arvidsson för ett år sedan.

Cortino är en fantastisk häst, men han är en utmaning, berättar Matilda.
– Det har varit väldigt svårt att hitta knapparna på honom. Han har jäkla mycket scope, men nu när ridbarheten börjar komma kan vi teama upp lite bättre. Och då känns det ganska lätt.

Vad har varit svårast?
– Han har väldigt stor galopp och vinner väldigt mycket mark, samtidigt som han har ett väldigt scopigt språng. Det har varit en utmaning att hänga med i det, och att få ihop honom.

Matilda har ridit två 1,45-klasser på honom innan för att få rutin, men inte ridit mot klockan.
– Det här var första gången som jag siktade på att rida fort med honom över huvud taget, berättar hon.

Head over Hills känner hon utan och innan och för honom var det här sista genrepet inför SM på Grevagården. Något som verkligen föll väl ut.
– Vi ville göra en inomhustävling innan, det blir ju annorlunda både för mig och hästarna. Hindren kommer väldigt snabbt.

– Vi planerade in det här lite spontant. Det blev en resa ner på fem timmar, vilket är lite långt att åka över dagen. Men hästarna känns väldigt fräscha och det var ju verkligen värt det, säger Matilda som nu bland annat siktar på Strömsholm med Cortino.

Amanda Eriksson nollade både med Fifty Cent (SWB val f-12 e Favorit Ask-Pascal, uppf/äg Amanda Eriksson) och Hard Rock (SWB hingst f-10 e Heartbeat-Dutch Capitol, uppf Carin och Lars Berglund, äg Jessica Gunnarsson) i andra rundan, vilket placerade henne som tvåa och trea. Snabbast var hon med Fifty Cent, med vilken hon passerade mållinjen på tiden 46,16 sekunder.

Matilda Pettersson blev således fyra med Head over Hills (SWB val f-08 e Orlando-Irco Marco, uppf Mats Lenhammar, Avbytarresurs AB, äg Bernt Johansson), medan Philip Svitzer slutade femma med Alida Nike (SWB sto f-10 e Ustinov-N-Aldato, uppf Stall Nytorp, äg Lena Svitzer), trots att de satte nollan i andra rundan.

Det reds även en 1,45-klass i Lund i helgen, där Alexandra Eriksson toppade med supersnabbe Liss Royal på tiden 18,07 sekunder. Tvåa blev Claes Brudefors med Deelside Incognito på tiden 18,46 sekunder och tredjeplatsen knep Fredrik Jönsson med Quidam’s Supernova NN på tiden 19,36 sekunder. Fem var dubbelt felfria i klassen som bjöd på 14 starter.

Resultatlista Karlshamn.

Resultatlista Lund.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden