Ponny
29 april 2018 18:08

Philip Svitzer första ponnykvalade till Falsterbo

Nationellt16-åriga Philip Svitzer tog årets första ponnybiljett till Falsterbo genom segern i Sundbyholms Medelsvår A-hoppning. "Jag har aldrig ridit i Falsterbo, det ska bli så roligt", säger han.

Philip Svitzer första ponnykvalade till Falsterbo
Philip Svitzer hoppas ta omvägen kring några utlandstävlingar innan det är dags för Falsterbo.

Helsingborgsryttaren Philip Svitzer var enda dubbelnollan i kvalklassen till Falsterbo som reds på Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna på söndagen. Tävlingarna har hållit toppklass med rekordstora startfält och många fina insatser av ryttarna.

Jag ser fram mot Falsterbo, men först blir det tävlingar i Österrike och Nations Cup, och förhoppningsvis även någon mer utlandstävling. Philip Svitzer.

Huvudnumret för framför allt D-ponnyryttarna var söndagens Medelsvår A-hoppning, där vinnaren skulle få en biljett till finalen av NAF Five Star Magic Grand Prix, som avgörs på Falsterbos internationella gräsbana i juli.
– Självklart hoppades jag kunna ta hem den här klassen, men det är inte så lätt, menade Philip Svitzer ödmjukt men kunde också konstatera att han hade haft en bra helg på Sundbyholm.

Tvåa på fredagen
Han inledde med att vara tvåa i fredagens Medelsvår B, i lördagens Medelsvår A blev det en tredjeplats efter ett nedslag på sista hindret. Annars hade han vunnit med nästan nio sekunder.

– Det där hände när jag var och tävlade i Belgien också. Då hade jag också vunnit med flera sekunder om jag inte hade rivit sista hindret, berättade Philip.

Ridsport
Philip Svitzer var glad efter sin seger i Medelsvår A-klassen på Sundbyholm. Foto: Roland Thunholm

Men i söndagens Medelsvår A låg även sista bommen kvar i omhoppningen, även om det var lite bud på ett nedslag där. En insats som räckte till seger då vare sig Mathilda Bohlin eller Ida Selin var felfria i omhoppningen utan hade åtta fel var.

– Jag ser fram mot Falsterbo, men först blir det tävlingar i Österrike och Nations Cup, och förhoppningsvis även någon mer utlandstävling, förklarade Philip, som hoppas vara aktuell för en plats i EM-laget senare i sommar.

Ridsport
Thea Gånehed och Woodfield Night Light vann kategori C-ponnyernas Medelsvår A. Foto: Roland Thunholm

I kategori C tog sig också tre ryttare till omhoppning, här var dock alla tre felfria även i omhoppningen och tiden avgjorde. Thea Gånehed och Woodfield Night Light var 18 hundradelar snabbare än Ebba Danielsson som bara var ytterligare ett par tiondelar före Ida Selin som tog tredjeplatsen även i den här kategorin.

Ebba Danielsson vann
I lördagens Medelsvår A vann däremot Ebba Danielsson före Signe Svensson och Ida Selin som verkar samla på tredjeplatser den här helgen. I kategori D gick segern till Mathilda Bohlin och Miclas Aristocrat.

Att så många ponnyer hade kommit till Sundbyholm för att tävla i de högsta klasserna gladde landslagsledningen för ponny, Ulrika Bidegård och Helena Holm, som funnit på plats hela helgen för att titta på tilltänkta mästerskapsekipage.
– Väldigt roligt att så många har valt att komma hit och tävla, tyckte Helena Holm.

Att ekipagen kunnat rida två Medelsvår A under samma helg ser de som en bra förberedelse inför kommande utlandsuppdrag.
– Det har varit tufft och svårt och lite internationell karaktär, så det är väldigt bra att se, menade Ulrika Bidegård.

Ulrika och Helena har också haft olika aktiviteter under helgen, bland annat har alla ponnyer som är tilltänkta för mästerskap genomgått en kontrollmätning. Dessutom har landslagsveterinär Axel Wallman haft föreläsning och man har samlat både C- och D-ponnyryttarna för genomgång och diskussion.
– Det känns bra och många har gjort fina resultat, menade både Ulrika och Helena.

Helena och Ulrika var också mycket tacksamma för all hjälp de har fått av Sundbyholmstravet under helgen.
– De har verkligen varit fantastiskt tillmötesgående och hjälpt till med lokaler för våra träffar och en perfekt plats för mätning av ponnyer. Det har fungerat perfekt här, avslutade de båda ponnyledarna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden