Hoppning
26 april 2021 09:15

Philip Svitzer kvalsegrare i Torstensons ungdoms-GP

DirektkvaladPhilip Svitzer blev först ut att kvala till finalen av Torstensons ungdoms-GP i Falsterbo. Tillsammans med hästen Alida Nike red han både dubbelt felfritt och snabbast när Kalmar Hästsportklubb i helgen bjöd på ungdomsseriens första kval.

Philip Svitzer kvalsegrare i Torstensons ungdoms-GP
Philip Svitzer var nöjd med helgens insats. Här med hästen Exclusief (arkivbild). Foto: Privat

Det blev Philip Svitzer som kammade hem segern i det första kvalet till Torstensons ungdoms-GP med final på Falsterbo Horse Show i sommar. Tillsammans med Alida Nike red han dubbelt felfritt i 1,40-klassen hos Kalmar Hästsportklubb i helgen, nästan två sekunder före tvåan Elin FriskArizona.

Trea blev Vilma Höglund med Bonmahon Blue Canyon, som hade ett tidsfel i omhoppningen. Hemmaryttaren Lilly Landgren knep både tredje- och fjärdeplatsen med Roi de Berg respektive Univers La Tuiliere, som fick ett nedslag vardera i grunden. Klassen bjöd på 17 starter.

Kval två av totalt nio rids den här veckan på Sundbyholm.

Totalt kvalar 16 ryttare till finalen i Torstensons ungdoms-GP i Falsterbo, varav nio direktkvalade kvalsegrare samt de sju bästa ekipagen från poänglistan, som inte redan är direktkvalade.

Torstensons ungdoms-GP är öppen för juniorer och unga ryttare. I Falsterbo rids kvalet i 1,35 för juniorer och 1,40 för unga ryttare. Finalen rids i 1,40 för juniorer och 1,45 för unga ryttare. Falsterbo Horse Show har även möjlighet att bjuda in ytterligare fem utländska ekipage samt dela ut fem wild cards.

Hela resultatlistan i Kalmar.

Serieregler Torstensons ungdoms-GP.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden