Sportnytt
8 april 2021 06:20

Planen är att Falsterbo Horse Show ska genomföras

FHS 2021Planeringen inför Falsterbo Horse Show pågår för fullt meddelar arrangören via Facebook. Förutom osäkerheten kring vilka restriktioner som gäller när det väl är dags, blir det lite förändringar i dressyrutbudet.

Planen är att Falsterbo Horse Show ska genomföras
Rolf-Göran Bengtsson avslutade SM-veckan i Falsterbo 2020 med ett guld på Ermindo W. Foto: Roland Thunholm

”Den stora frågan organisationen arbetar med i dagsläget är hur mycket publik vi kan välkomna till sommarens evenemang. Precis som alla andra evenemangsaktörer inväntar vi nya besked från Folkhälsomyndigheten och regeringen.” Det skriver Falsterbo Horse Show på sin Facebooksida samtidigt som man meddelar vissa förändringar i sommarens dressyrprogram.

Eftersom dressyrekipagen som ska delta i OS befinner sig i Tokyo när Falsterbo äger rum, kommer den internationella dressyren att ersättas av två nationella Grand Prix-klasser. Det blir en Grand Prix och en Grand Prix Kür, där den svenska eliten tävlar. Alla övriga nationella dressyrklasser kommer genomföras enligt plan.

Falsterbo Horse Show har även arbetat fram ett dokument där det finns tydliga planer och direktiv för hur ett smittsäkert evenemang ska kunna hållas i sommar.
– Vi har för avsikt att genomföra tävlingar i sommar. Det kommer vara de rådande restriktionerna som avgör i vilken publikomfattning sommarens Falsterbo Horse Show kommer att bli. Om det på grund av restriktioner inte heller är möjligt att genomföra de internationella tävlingarna i hoppning, kommer de sista fyra dagarna vara ett elitmeeting i kombination med alla unghästfinaler, berättar Jana Wannius, ordförande i Falsterbo Horse Show.

”Vi är fortsatt optimistiska kring sommarens Falsterbo Horse Show och gör allt vi kan för att kunna hälsa er välkomna till sommarens tävlingar 10-18 juli 2021”, skriver Falsterbo Horse Show avslutningsvis.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden