Dressyr
28 april 2015 07:18

Planerad comeback för Totilas

Om allt går vägen kan vi få se Totilas och hans ryttare Matthias Rath på tävlingsbanorna snart igen. Efter en skada från precampen till VM 2014 har hingsten varit borta från rampljuset, men nu hoppas Matthias Rath på att starta honom i slutet av maj.

Planerad comeback för Totilas
Snart kan vi få se Totilas på banan igen. (Arkivbild)

Den 15-årige hingsten har inte tävlat sedan Aachen förra året och missade VM efter att han slagit upp ett gammalt överben på precampen inför VM. Men nu verkar det som att vi kan få se Totilas på banorna snart igen, Matthias Rath planerar att starta honom i slutet av maj. 
– Totilas är i god form. I slutet av maj vill jag börja igen. EM i Aachen 2015 är förstås vårt mål. Allt annat vore lögn, säger han till den tyska tidningen BILD, enligt Eurodressage. 

Vilken tävling som blir deras första avslöjade inte Matthias Rath, men förra året gjorde de en comeback i maj efter två års paus från banorna. Då kom deras start som en överraskning, i sista minuten anmäldes de till Kapellen. Mindre än tre månader senare var dock säsongen över för ekipaget, när Totilas skadade sig igen. 

Pingsttävlingarna i klassiska Wiesbaden är det hetaste tipset på debut, några veckor före tyska mästerskapen i Balve. För att kunna kvala till laget för EM i år måste de nämligen starta i de tyska mästerskapen i juni och i Hagen i juli.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden