Världen
1 juni 2020 09:56

Polen öppnar upp för internationellt tävlande

InternationelltPonny-EM i polska Strzegom är inställt, men efter lättnader i landets lockdown öppnar arrangören nu upp för internationella tävlingar i sommar. Huruvida det kommer att ske i samklang med svenska och polska reserestriktioner är dock oklart.

Polen öppnar upp för internationellt tävlande
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Istock

Nyligen ställdes ponny-EM i polska Strzegom in efter fruktlösa försök att hitta ett nytt datum i samband med skollov. Efter nya rekommendationer från regeringen och lättnader i landets lockdown öppnar nu Polen och Strzegom upp för internationellt tävlande.

Första steget är en nationell tävling sista veckan i juni och därefter vill arrangören bjuda in till Strzegom Summer Tour med två internationella tävlingar. Tanken är också att arrangera Lotto Strzegom Horse Trials 2020 som skulle ha gått av stapeln 2-5 juli, men som nu planeras till 27-30 augusti.

Med anledning av coronasmittan avråder dock svenska UD från icke nödvändiga resor till alla länder fram till den 15 juli 2020. Därefter kommer en ny bedömning att göras.

Polen börjar öppna upp gränserna internationellt efter den 6 juni.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden