Världen
13 januari 14:16

Polis utreder masslakt av hästar i Sibirien

SkjutningÖver 50 hästar, mestadels ston och föl, har skjutits i en infekterad tvist mellan bönder i Sibirien, rapporterar flera ryska medier.

Polis utreder masslakt av hästar i Sibirien
En flock med 53 hästar, mestadels ston med föl, har skjutits till döds i Sibirien. Foto: Skärmdump The Siberian Times

En video som The Siberian Times delat på Twitter tidigare i veckan visar flertalet snötäckta döda hästar liggandes på marken. Enligt lokalpolisen i Altairegionen, 3 500 kilometer öster om Moskva, har flocken, bestående av totalt 53 frigående hästar, fallit offer för en bitter och segdragen konflikt mellan lokala bönder.

– De har blivit hopfösta och skjutna två gånger, i skuldran och i hjärtat, säger flockens ägare Nikolai Drokovenligt The Moscow Times.

Slakten av flocken tros enligt utredarna ha skett någon gång första veckan i januari och jakten på de skyldiga pågår nu för fullt.

Utsatt tidigare

Det är andra gången inom ett år som Nikolai Drokov utsätts för skjutningar. I fjol dödades sju av hans hästar på liknande sätt och de ekonomiska förlusterna uppges vara stora. Enligt media värderades den senast skjutna flocken till närmare 5 miljoner rubel, vilket motsvarar närmare 600 000 kronor.

Ryska lagstiftare har enligt The Moscow Times lovat att ta upp frågan på federal nivå.

– De skjuter hästar nu, vem ska de skjuta imorgon, frågar sig Vladimir Burmatov, vice ordförande i parlamentets miljöutskott, enligt sajten Daily Storm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden