Sverige
8 september 2020 10:33

Polisen varnar för sadeltjuvar

StölderPolisen i Kungsbacka går nu ut med en varning, efter att man haft flera fall med nya sadelstölder i närheten, om att hästägare ska vara uppmärksamma. Man efterlyser också tips från allmänheten på misstänkta fordon och personer.

Polisen varnar för sadeltjuvar
Sadlar är stöldbegärliga och flera stall har drabbats av stölder de senaste åren. Nu varnar polisen för att stölderna återigen ökar. Foto: Roland Thunholm

På sin Facebooksida går Kungsbackapolisen ut med en varning till ryttare och hästägare, om att hålla koll på hästens utrustning. Detta efter att sadelstölder rapporterats från de angränsande länen.

”Då dessa stölder tidigare har skett periodvis vill vi nu varna er ägare av hästsadlar. Risken finns att stölder även kommer att ske i vårt område. Tidigare stölder finns dokumenterade från ridskolor, stall och större hästgårdar som framför allt varit placerade nära större genomfartsvägar.” skriver polisen och uppmanar till ökad vaksamhet.

Polisen vill även få in tips på misstänkta bilar och personer som rör sig i områden utan någon uppenbar anledning.

Hästsadlar!Våra angränsande län har börjat få in anmälningar om stölder av hästsadlar. Då dessa stölder tidigare har…

Publicerat av Polisen Kungsbacka Torsdag 3 september 2020

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden