Världen
11 januari 15:30

Polishäst i USA glömdes bort – dog av kolik

Polishästen MC Hammer i Denver glömdes bort i 16 timmar efter att hans polisryttare fördjupat sig i pappersarbete. MC Hammer dog strax efter i kolik, men enligt utredningen kan sambandet inte säkerställas och polisen straffas med en borttagen semesterdag efter händelsen.

Polishäst i USA glömdes bort – dog av kolik
Polishästen lämnades i 16 timmar efter arbetspasset.

The Denver Post och annan media i olika delar världen rapporter att 10-åriga MC Hammer glömdes bort av sin polis när denna satte sig med pappersarbete efter att de tillsammans patrullerat i Denver en 20-gradig dag. Hästen bands upp i polisens stall och stod uppbunden där i 16 timmar utan mat och vatten.

Enligt polisrapporten som tidningen har tagit del av  verkade hästen må okej när han hittades av en annan person och fick mat morgonen efter. Han började därefter visa smärta och togs till en klinik där kolik konstaterades. MC Hammer, som donerats till polisen något år tidigare, avlivades till följderna av koliken.

I rapporten framgår det att veterinären inte kan säkerställa att koliken orsakades av att hästen lämnats i 16 timmar och att polisen uppges vara mycket ångerfull. Han straffas enligt Denver Post med en borttagen semesterdag för att ha brutit mot reglerna och oaktsamt lämnat hästen.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar