Sverige
25 juni 2020 11:40

Ponny fick avlivas efter hagskada – händelsen polisanmäld

AnmälanI måndags hittades ridskoleponnyn Bella med ett sticksår i magen, en skada som visade sig vara så allvarlig att ponnyn fick avlivas. Nu är händelsen polisanmäld, för att utreda hur skadan kom till.

Ponny fick avlivas efter hagskada – händelsen polisanmäld
Ponnyn Bella fick avlivas på grund av en svår stickskada i hagen. Arkivbild: Istock

19-åriga ridskoleponnyn Bella hittades i hagen på Hageby ridklubb med en svår skada i magen, och veterinär kallades till platsen.
– Tyvärr satt skadan så djupt in i buken. Veterinären tvingades konstatera att hästen måste avlivas, säger Jenny Westberg, styrelseordförande i Hageby ridklubb, till Norrköpings Tidningar.

Enligt veterinären rörde det sig om någon form av stickskada. Det fanns flera andra hästar i samma hage, och man kunde inte upptäcka något trasigt staket som kan ha orsakat skadan. På polisens inrådan har Hageby ridklubb nu gjort en polisanmälan om olyckan.
– Vi försöker reda ut vad som har hänt. Jag har så svårt att få in att någon medvetet skulle vilja skada Bella, den tanken gör mig verkligen chockad. Jag kan inte tro annat än att det rör sig om en konstig, tragisk olycka, säger Jenny Westberg till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden