Sverige
3 januari 2018 14:33

Ponny hittades med bundna ben

DjurplågeriDen 34-åriga shettisen Lilla Pärlan fick en tuff start på året. Under natten till i går smög sig någon in och band ihop hennes ben, med djupa sår som följd. ”Det är sadistiskt gjort” säger fodervärden Majken Käthner.

Ponny hittades med bundna ben
Händelsen är polisanmäld. (Arkivbild) Foto: iStock

Lilla Pärlan och hennes åsnekompis Lilla Gumman bor hos Majken Käthner, mitt i samhället Forsheda.  Under natten till i går smög sig någon in till djuren och Majken fann den 34-åriga lilla ponnyn med hårt sammanbundna bakben, vilket bland annat Värnamo.nu rapporterade om.
– Det är så fruktansvärt att jag inte kan förstå det. Pärlan var livrädd när jag hittade henne. Hon bara darrade, säger Majken till Ridsport och berättar att nylonrepet satt så hårt att en kniv behövdes för att skära loss det.

Omtyckta i samhället

Veterinären var snabbt på plats och kunde konstatera att repet orsakat djupa sår. Dessbättre har behandlingen med bland annat smärtstillande hjälpt och i dag kunde Majken gå lite med Pärlan. Veterinären kommer tillbaka i morgon för att se till Pärlan på nytt.

– Gumman och Pärlan har det så bra här annars och är så omtyckta i vårt lilla samhälle. Jag trodde aldrig att något sådant här skulle kunna hända, säger Majken.
– Nu kommer jag att sätta kedjor med lås på samtliga grindar och därefter ska jag troligen skaffa någon form av kameraövervakning.

Saken är polisanmäld och i sociala medier sprids även en efterlysning där tips sökes för att få reda på vem som ligger bakom djurplågeriet:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden