Ponny
24 mars 2019 12:49
Ridsportplus

Ponnyallsvenskan har hoppat i gång: ”Så nervöst”

RegionaltNu har ponnyernas elitserie i hoppning dragit i gång för fullt. Denna helgen har första omgången i fyra zoner ridits. En av dem är zon Syd där nykomlingen Vellinge Hästsportförening vann på hemmaplan. "Det var så nervöst att stå bredvid," säger lagledaren Kelly Schild Berglind.

Ponnyallsvenskan har hoppat i gång: ”Så nervöst”
Loviza Ardenmark/She is Nice, lagledare Kelly Schild Berglind, Emma Pettersson/Hot’n tot, Elsa Olsson/Florian och Felicia Andree/Munsboro Ice Princess i Vellinges vinnande elitlag. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Vellinge Hästsportförening har inte haft något elitlag i hoppning på flera år men förra året tog klubben klivet upp både med hästar och ponnyer.

När vi fick den här platsen i elitserien funderade vi lite på om vi skulle ha ekipage som räckte till, men det såg vi ju nu att vi har. Kelly Schild Berglind, lagledare Vellinge Hästsportförening.

Den här helgen är premiären för ponnyerna fixad med glans.

Det blev seger på hemmaplan inför en jublande glad publik.
– Det har varit så roligt och det blev ju extra roligt när det var på hemmaplan. Det var väldigt mycket folk och hejade och tjoade på ryttarna. Och föräldrarna hade tårar i ögonen, säger Vellinges lagledare Kelly Schild Berglind.

– Och det var så nervöst att stå bredvid om och titta på under dagen.

Två lag till omhoppning

Det var åtta lag som startade i zonens första omgång på lördagen. Vellinge Hästsportförening och Flyinge Ryttarförening var felfria i grundomgången och gjorde upp i en omhoppning.

Väl där fick båda Flyinges första ryttare en del fel, och Kelly Schild Berglind instruerade sina lagryttare att i första hand försöka vara felfria och inte bry sig så mycket om att jaga sekunder.
– Och det gick vägen, säger hon.

Vellinge Hästsportförening slutade på 0+0 fel medan Flyinge kom tvåa med 0+58 fel.

– När vi fick den här platsen i elitserien funderade vi lite på om vi skulle ha ekipage som räckte till, men det såg vi ju nu att vi har, säger Kelly Schild Berglind.

I Vellinges vinnande lag ingick Loviza Ardenmark/She is Nice, Emma Pettersson/Hot’n Tot, Elsa Olsson/Florian och Felicia Andree/Munsboro Ice Princess. Loviza Ardenmark är inlånad från Skabersjöortens Ryttarförening.

Gemensam träning

De har bland annat förberett sig med en gemensam träning för några veckor sedan och en avsutten träff i december.
– Det är verkligen ett glatt gäng. Och det känns som hela klubben har ett uppsving just nu. Folk ställer gärna upp som funktionärer och är engagerade, säger Kelly Schild Berglind som åker med klubbens division I-lag till Osby i morgon, söndag.

Så firandet av lördagens seger får vänta lite.
– Men någon gemensam aktivitet ska vi försöka att hitta på.

Resultat, Vellinge

På Strömsholm reds första omgången av zon Nord. Åtta lag startade och Heby Ryttarförening vann efter en tuff omhoppning mot fyra andra lag.

I vinnarlaget ingick Ophelia Jenderholt/Munsboro Sniper, Tilde Jansson/Lookout Oysters Spring, Malin Turesson/Debora vd Kempenhoeve och Elin Lundin/Gyllinge Eos.

Jump Club Ridsportförening var tätt, tätt efter Heby. Båda lagen dubbelnollade och Jump Club var inte ens en halv sekund långsammare än segerlaget.

Resultat, Strömsholm

Hos Föreningen Mantorps Ryttarna reds första omgången av elitserien i zon Öst på lördagen. Även här var det åtta lag till start. Hemmaklubben och Ronneby Ryttarförening var felfria i grundomgången och hoppade om.

Båda lagen var felfria även i omhoppningen, men gästerna från Blekinge var en knapp sekund snabbare än hemmalaget som alltså blev tvåa.

I Ronnebys segrande lag ingick Meia Löfberg/La Luna, Tindra Brandt/Banner Bebo, Sophia Sjögren/Sturevallens Mira och Emelia Martinsson/Prince of Cullawinna.

Resultat, Mantorp

Zon Väst hade sin första omgång för året i Varberg på söndagen. Tio lag kom till start och sex av dem tog sig vidare till omhoppning.

Det var bara Billdals Ridklubb som lyckades hålla nollan även i omhoppning. Laget tog hem segern närmast före Nääs Hästsportförening som hade 0+4 fel.

I Billdals vinnande lag ingick Ellen Louise Liander/Whos Princess Lee, Ella Sterner/Fair Choice Tokay, Emelie Edvardsson/Amoroso och Julia Buschewitz/Carnalecka Quickstep.

Resultat

Zon Central tjuvstartade sin serie förra helgen.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden