Sportnytt
5 november 2015 17:59

Ponnymästaren nominerad

Vinterhalvåret är galornas tid, så även i ridsportbranschen. Ett par nomineringar till FEI Awards har offentliggjorts och bland idel storhästryttare i Rising Star-kategorin har 16-åriga Pheobe Peters tagit sig in tack vare guldtrissen i Malmö.

Ponnymästaren nominerad
Ett av tre guld-ärevarv för Phoebe Peters och SL Lucci på ponny-EM i Malmö. LottaPictures AB

Internationella Ridsportförbundets egen gala för FEI Awards hålls senare i november och än så länge har bara nomineringar i ett par kategorier presenterats. Longines Rising Star är för ryttare mellan 14 och 21 år som har visat en ”outstanding sporting talent and commitment”. Sex ryttare i fyra grenar är nominerade och den yngsta av dem är Phoebe Peters, som med hjälp av sin ponny SL Lucci har tagit sig in på den tunga listan.
– Jag kan inte riktigt förstå det. Att vara nominerad till ett så prestigefullt internationellt pris vid bara 16 års ålder, jämsides med fem helt fantastiska ryttare, är en dröm som blir verklighet och fullbordar verkligen vad som har varit ett underbart år, skriver Phoebe på sin Facebook.

Ekipaget gjorde sin sista tävling ihop vid brittiska mästerskapen för häst tidigare i höstas. De tog tre guld av tre möjliga på ponny-EM i Malmö och har samtliga tre officiella världsrekord i FEI-programmen:  Lagtävlansprogrammet 80,12 %, individuella mästerskapsprogrammet 81,39 % och kür 85,8 %.

Phoebes konkurrenter om priset med bland andra hoppryttarna Jessica Mendoza och Bertram Allen.

Samtliga nominerade

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden