Ponny
11 mars 2018 17:52

Premiär för ponnyhoppningens elitserie på flera platser

HoppningTre zoner i ponnyernas elitserie i hoppning har haft årspremiär på söndagen. I debutantlaget Perstorps Kör- och Ryttarförening var glädjen stor efter seger i zon Syd. "Det var inte väntat," säger lagledaren Emma Borgstrand.

Premiär för ponnyhoppningens elitserie på flera platser
Sofia Borgstrand och Tuva-Li Örnberg red i Perstorps vinnande lag när zon Syd kickade igång. Foto: Privat

Zon Syd hade sin årspremiär på Trolleholms Ryttarförenings regionala ponnyhoppningar på söndagen. För vinnande laget Perstorps Kör- och Ryttarförening var det premiär på flera sätt, då laget gick upp till elitserien inför den här säsongen. Och Perstorpsryttarna visade direkt att de vill vara med och fajtas om biljetterna till Strömsholm och lag-SM i juni.

Det är starkt att kunna hålla ihop det så första gången i elitserien.Perstorps lagledare Emma Borgstrand om sina nollor till ryttare.

Alla fyra ekipage var dubbelt felfria i Lätt A-hoppningen – precis som tvåan Helsingborgs Fältrittklubb. Men Perstorp var totalt 17 sekunder snabbare.
– Det var inte väntat att vi skulle vinna, det är ju första gången vi är med i elitserien, säger Emma Borgstrand, lagledare för Perstorps Kör- och Ryttarförening.

Hon är mamma till en av vinnarlagets ryttare, Sofia Borgstrand, och ledde laget upp till elitserien förra året.

”Fin laganda”
– Det är ett gäng med mycket tävlingsvana, de är väldigt tävlingsinriktade och så har de en fin laganda, säger Emma Borgstrand som är mest glad över att alla felfria rundor hennes lagryttare gjorde.
– Det är starkt att kunna hålla ihop det så första gången i elitserien, säger hon.

20180311_perstorp2_privat
Lagledaren Emma Borgstrand med Edvin Lindahl och Agnes Olofsson i Perstorps vinnande lag. Foto: Privat

Nu ska segerlaget ha en lagträff med mat och smidande av planer inför nästa omgång.
– Ja, nu ska vi ladda, säger Emma Borgstrand.

Sofia Borgstrand, Edvin Lindahl, Tuva-Li Örnberg och Agnes Olofsson ingick i Perstorps vinnande lag. Helsingborgs Fältrittklubb kom tvåa. Åtta lag deltog.

Resultat, Trolleholms Ryttarförening

Zon Väst hade premiär på regionala tävlingar hos Borås Fältrittklubb. Nio lag kom till start och Kållereds Ryttarförening vann med 0+0 fel i protokollet. I segerlaget red Tilda Sandström, Julia Hjertberg, Julia Cissig och Tilda Andersson Laine.

Ulricehamnsbygdens Ridklubb blev tvåa med en dubbelnolla och en tid som var ungefär tre sekunder långsammare än vinnartiden. Halmstads Fältrittklubb blev trea.

Resultat, Borås Fältrittklubb

Zon Nord hade sin premiäromgång på regionala tävlingar hos Heby Ryttarförening med tio lag i startfältet. Jump Club Ridsportförening hoppade hem segern med Signe Svensson, Fredrica von Celsing, Tilde Jansson och Kajsa Björe i sitt lag. Jump Clubs ryttare hade 0+0 fel, precis som tvåan Föreningen Skästa Ridcenter, men var ungefär två sekunder snabbare. Örebro Ryttarteam Föreningen slutade trea.

Resultat, Heby Ryttarförening

Totalställning

Fullständiga regler

Tävlingsplatser och datum

Fakta

Folksam Ponnyallsvenska, hoppning

Rids i sex zoner med tre omgångar per zon. 
Omgångarna rids på Lätt A och Medelsvår B.
2018 deltar 47 lag från hela landet.
Två lag per zon går till final, tillika lag-SM, den 10 juni på Strömsholm.
Finalen rids som nationell Medelsvår B, bedömning laghoppning i två omgångar. De sex främsta lagen efter finalomgång 1 går vidare till andra finalomgången som rids med omvänd startordning. Lagen tar med sig felen från omgång 1. Omhoppning sker om medaljer. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden