Ridsportpodden
10 juni 2022 06:15

Premiär för Ridsportpodden Sommarspecial

Allt för hängmattanI mitten av juni är det dags att avtäcka Ridsportpoddens Sommarspecial. I åtta halvtimmeslånga program kommer du att få ta del av starka, spännande och överraskande berättelser från några av ridsportsveriges största profiler.

Premiär för Ridsportpodden Sommarspecial
Nu kan du lyssna på alla gäster i Ridsportpodden Sommarspecial. Foto: Mattias Lundgren

Ridsportpodden Sommarspecial är programmet där du som lyssnare får följa med rakt in i livet hos åtta välkända profiler inom ridsporten.

– Jag lovar att vi kommer att få ta del av lyssningsvärda program, säger Ridsports redaktör Anna Nyberg, som är producent för programmet.

Först ut är Ulrika Fåhraeus, journalist och författare och kvinnan bakom det vassa tangentbordet på bloggen Ponnymamman. Hon kommer bland annat att berätta hur hon blev Ponnymamman, och vad det har lett till, på gott och ont.

Hon följs av veterinär Izabella Granswed som berättar om sin resa till att bli en av Europas främsta ortopeder inom häst. Izabellas berättelse kan du lyssna till från den 24 juni.

Den 1 juli är det dags för Sara Grönvall att dela med sig av sin berättelse. Sara var nära att förlora livet i en allvarlig ridolycka, men har lyckats ta sig från rullstol till SM-guld i lagdressyr.

Veckan efter, den 8 juli, äntrar Ridsports mycket populära bloggare Daniel Enestubbe, mer känd som Ponnypappan, etern.

– Det blir ett program om myror, sekter och njutning, avslöjar Daniel Enestubbe.

Sabina Svärd är ryttaren som befinner sig i toppen oavsett gren. Hon har gått från dressyr och fälttävlan till island, och hon kommer att berätta om sin väg från ridskoleunge till landslagsryttare i fälttävlan och sedan vidare på islandshäst. Hör henne berätta om sin resa den 15 juli.

Den 22 juli kliver före detta professorn i ridkonst, flerfaldige OS-ryttaren Jan Jönsson, in i studion.

– Det blir ett program där Jan berättar om hur han den hårda vägen lärde sig hur man inte ska rida in unga hästar, och hur man ska göra för att det ska bli bra, säger Anna Nyberg.

Näst sist ut, den 29 juli, är dressyrryttaren Paulinda Friberg, frisör och hästutbildare som vägrar stressa mot toppskiktet.

Monica Lindstedt är både en framgångsrik företagare och uppfödare. Vad som driver henne i livet får du höra i det allra sista avsnittet den 5 augusti.

– Ridsportpodden är en långsiktig satsning där vi vill ge våra läsare möjligheten att ta del av all den kunskap och erfarenhet som Ridsport erbjuder i print och digitalt. Ljudformatet ger oss ännu fler möjligheter att leverera god journalistik och när det gäller vår Sommarspecial riktigt bra längre berättelser signerade profiler vi själva tycker är intressanta, säger Lina Nydahl, webbchef på Ridsport.

Fakta

Sommarens poddpratare

Ridsportpodden Sommarspecial finns där poddar finns.

17 juni Ulrika Fåhraeus

24 juni Izabella Granswed

1 juli Sara Grönvall

8 juli Daniel Enestubbe

15 juli Sabina Svärd

22 juli Jan Jönsson

29 juli Paulinda Friberg

5 augusti Monica Lindstedt

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden