Hoppning
11 januari 2017 19:15

Premiär i vår för ”Allan – den bevingade hästen”

Dokumentären Guldläge gick hem i ridsport-Sverige. Nu klipps precis den nya All In-dokumentären som troligen premiärvisas den 18 april. – ”Allan – den bevingade hästen" handlar om en alldeles speciell figur och hans relation till sin ryttare, säger producent Lisen Lindahl.

Premiär i vår för ”Allan – den bevingade hästen”
Filmteamet följde Peder och All In både på tävling och hemma.


Producent Lisen Lindahl. Foto: Storypark

Producent Lisen Lindahl på Storypark ligger bakom succéer som Ryttareliten (kan ses här) och Guldläge (kan ses här) tillsammans med fotograf Henrik Larsson. Guldläge handlar som bekant om Peder Fredricsons väg mot OS, men nu blir det mer fokus på All In. Det blir en 60 minuter lång dokumentär som troligen har premiär den 18 april även om datumet enligt SVT inte är spikat.
–Gudläge handlade om Peders väg mot silvermedaljen och de var ju två på den vägen, men i en halvtimme får man inte plats med allt det arbete Peder gör med All In. Den här hästen är något särskilt och ”Allan – den bevingade hästen” handlar om en alldeles speciell figur och relation till ryttaren, säger Lisen Lindahl.

Varför ville du göra en dokumentär med fokus på All In?
– När vi skulle börja följa Peders väg mot OS hörde jag flera personer, oberoende av varandra, säga att Allan är en av världens bästa hästar.  Jag blev nyfiken – beror det på hästen att han är en av de bästa eller är det tack vare Peder?
Vad blev svaret?
– Både och skulle jag vilja säga. Allan är speciell och det är inte alla som kan rida honom. Han behöver någon som förstår honom, säger Lisen.

Hon berättar vidare att SVT var på hugget när Storypark berättade om Guldläge.
– När vi berättade om idén och om hästen tyckte SVT och dokumentäravdelningens chef Ingemar Persson genast att Allan var värd en egen dokumentär. Därför blev det två dokumentärer av en idé.
Lisen är själv ryttare och öser lovord över det långa men roliga arbetet med dokumentärerna. Hon gillar möjligheten att komma både häst och människa så nära, och att få vara ”en fluga på väggen” i deras vardag.
– Jag kan inte avslöja alltför mycket än, men tittaren får veta en hel del nytt om ekipaget. Bland annat får vi se mer av All In när han arbetar med Peder och veta mer om Peders filosofi i arbetet med djuren.

Såhär kunde det se ut under inspelningarna:
(Foto: Storypak)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden