Sportnytt
9 oktober 2015 06:30

Programmet spikat för GHS

ńn så länge är det drygt ett halvår kvar till höjdarveckan i Göteborg då dubbla världscupfinaler ska avgöras på svensk mark. Igår släpptes programmet och peppandet kan ta fart på allvar.

Programmet spikat för GHS
Tävlingsledare Tomas Torgersen tar emot FEI-flaggan i Las Vegas – tecknet på att världscupfinalerna nu går vidare till Gothenburg Horse Show 2016. Exp Stefan Soderstrom

Att dubbla världscupfinaler och annan ridsport i absolut världsklass är att vänta under Gothenburg Horse Show har varit känt ett bra tag. Nu har tävlingarnas fem dagar långa program spikats mer i detalj och för de som ännu inte har beställt biljetter är det dags att välja och vraka bland godbitarna.

Torsdag 24/3
Precis som tidigare år har vi valt att fokusera på ungdomar den första tävlingsdagen. Torsdagen börjar med en clinic, sedan blir det juniorhoppning. Kvällspasset bjuder på Young Riders (ryttare upp till 21 år) och fartfyllda Mounted Games. Om du köper biljett till torsdagens kvällspass ingår även entré till förmiddagens Warm Up. Där ser du världsstjärnorna på nära håll när de förbereder sig inför veckans utmaningar!
Dagspass
Warm-up, internationell hoppning.
Kvällspass
Clinic
, Morgondagens vinnare, 
Young Rider Cup
, Mounted Games.

Fredag 25/3
Först ut på fredagen är Morgondagens Vinnare. Därefter kan du se Sveriges bästa 7-åringar i Lövsta Future Challange. I startfältet finns hästarna som tagit de fem första placeringarna på Champion of the Youngsters, de fem bästa från Breeders Trophy plus tio inbjudna internationella hästar. Någon av dem kommer stå som vinnare i söndagens final. Vid lunch tar dressyrhästarna över manegen då Reem Acra FEI World Cup dressage – Grand Prix som ingår i världscupfinalen. Sedan börjar kvällspasset med en välkomstceremoni. Efter det står tidshoppning på programmet som den första delen av hoppningens världscup – Longines FEI World Cup Jumping Part 1. Innan fredagskvällen tar slut hinns också internationell hoppning med.
Dagspass
Morgondagens vinnare final, 
Lövsta Future Challange, 
Reem Acra FEI World Cup dressage – Grand Prix.
Kvällspass
Welcome Ceremony
Longines FEI World Cup jumping Part I 
Int. Jumping 150 – jump off.

Lördag 26/3
Internationell hoppning drar igång lördagens program. Den följs upp av GP-Ponnyn där Västsveriges bästa C-ponnyekipage tävlar i en stilbedömningsklass. Därefter blir det Mounted Games och agility innan 7-åringarna i Lövsta Future Challange gör entré. Kvällspasset inleds med den andra delen av hoppningens världscup och kvällen avslutas med juniorhoppning i Young Rider Cup.
Dagspass
Internationell hoppning
, GP-Ponny, 
Show, 
Lövsta Future Challange.
Kvällspass
Longines FEI World Cup Jumping Part II, 
Young Rider Cup.

Söndag 27/3
Söndagens första programpunkt är finalen i Young Rider Cup. Den följs upp av finalen i Lövsta future Challange. Därefter bjuds det på show i Scandinavium. Mitt på dagen äntrar världens bästa dressyrekipage arenan i Reem Acra FEI World Cup Dressage Final – Grand Prix Freestyle. Kvällspasset börjar med klassen Gothenburg Trophy. Efter hoppningen firar vi att Gothenburg Horse Show arrangeras för 40:e gången. Då blir det öppen arena och alla som vill är välkomna ner på banan.
Dagspass
Young Rider Cup Final
, Lövsta Future Challange, 
Show
, Reem Acra FEI World Cup Dressage Final – Grand Prix Freestyle.
Kvällspass
Gothenburg Trophy, 
Show, Gothenburg Horse Show 40 år.

Måndag 28/3
Sista dagen blir det internationell hoppning innan showen tar över arenan. Strax efter lunch smäller det i hoppningens världscup. Då ska det avgöras vilket ekipage som vinner Longines FEI World Cup Jumping Final.
Dagspass
Internationell hoppning
, Show
, Longines FEI World Cup final jumping part III.

Översikt i PDF
Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden