Blogg
7 oktober 2012 12:30

Programutveckling

Jag har precis vaknat efter en utekväll med två av mina närmaste vänner som kommit på besök ifrån Sverige. Lite sliten men glad. Jag ska ta en liten tur på Delicious innan de åker då de bägge är hästintresserade och gärna vill se mig rida.

Normalt har ju mina hästar ledigt på helgen, men det passar bra att flytta på den ena fria dagen till en dag i veckan då jag och Marianne har en hel del som vi måste komma igång med.

Dels ska vi nu skriva ned vad det är vi behöver för funktioner till ett datasystem för alla hästar. Just nu lever vi på exel-filer, men när vi nu växer så måste vi göra något som är smidigare för att spara tid och misstag. När vi står med över 100 hästar så är det inte hållbart att leva på papper som kan komma bort och då kan man inte förvänta att den som tog emot hästen ska komma ihåg all utrustning den hade med…

Nej, vi måste helt enkelt modernisera det hela. Ett system som kopplar ihop allt som har att göra med varje häst. Utrustning, skoning, datum för vaccination, när den kom, när den åkte (alltid bra att spara data på hästar då de kan komma tillbaka), tävlingar – allt ska sammanställas så man lätt bara kan skriva ut ett papper med all information och kostnader.

Det kommer såklart ta lite tid att ta fram, men det är det värt. Sökandet går snart igång efter någon som kan göra det bra till ett rimligt pris. Vi måste såklart undersöka vad ett ”rimligt pris” innebär och skaffa oss lite mer kunskap i området men jag har ganska bra koll. Är det någon läsare inom den här typen av programutveckling/programmering som vet vad något sådant kan kosta? Och som har någon hint om hur lång tid det tar att ta fram?

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar