Sport
28 februari 12:25

Publikfest när hästarna kom tillbaka till Scandinavium

GHS 2023Publiken var på plats när stortävlingarna i Scandinavium kom tillbaka, och under stora delar av hästfesten var det fullsatt i arenan. Men även streamingtjänsten GHSLive drog publik.

Publikfest när hästarna kom tillbaka till Scandinavium
Publiken fick bland annat se svenske världsettan Henrik von Eckermann på flera hästar. Foto: Roland Thunholm

Nästan 75 000 besökare noterades när Gothenburg Horse Show var tillbaka efter två års uppehåll.
– Det känns helt otroligt roligt att vara tillbaka med besked, säger tävlingsledaren Tomas Torgersen i ett pressmeddelande.

Arenan var fullsatt från fredagens eftermiddag till sista start på söndagen. Många följde också hästfesten från den digitala streamingplattformen GHSLive. Närmare 80 000 var inloggade där, och mest lockade avtackningen av H&M All In på torsdagens kväll då 10 000 personer fanns på plattformen.

– Det har minst sagt varit ett fullspäckat program från morgon till kväll. Vi har fått se några av världens bästa ryttare varvat med svensk ridsports framtid – både vad gäller unga ryttare och unga hästar. Det är precis så som vi vill ha det, fortsätter Tomas Torgersen.

Även shoppingsuget har varit stort bland besökarna vilket märktes i de allra flesta montrar både inne på Scandinavium och hos EuroHorse.

Ridsports samlade rapportering från Scandinavium

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden