Hoppning
23 augusti 2020 06:18

Py Jägerden 1,45-vinnare i Högbo

NationelltPy Jägerden var snabbast av nollorna när det reds tidshoppning över 1,45-hinder på Högbo Ridklubbs nationella tävlingar på lördagen. "Jag red inte så fort, det var inte min plan att vinna," säger ryttaren.

Py Jägerden 1,45-vinnare i Högbo
Py Jägerdén. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Madeleine von Koch

1,45-klassen reds under utmärkta förutsättningar, hade 29 startande och av dessa var elva felfria.

Strömsholms Ridsportförenings Py Jägerden och AHG Whiterock Luis (ISH val f 2009 e Luidam-Clover Hill, uppf Mary Gannon, äg ALOHAB) gick ut tidigt i klassen.
– Jag red inte så fort, det var inte min plan att vinna, säger ryttaren som tog ledningen och sedan höll i den hela klassen.
– Men han kändes bra och är naturligt snabb.

Segertiden var en dryg sekund snabbare än tvåan, Andrea Hermelin/Mobäcks Just for me.

”Kul att vara igång”

– Det är kul att vara igång att tävla igen och det är kul att vinna. Men det krävs några rundor innan man känner att man är igång. Även om man har tränat mycket så är det en annan sak att komma ut på tävling, säger Py Jägerden som bor och har sin verksamhet utanför Eskilstuna.

Segerhästen AHG Whiterock Luis köptes från Irland för ungefär ett år sedan och då hade han hoppat 1,40-klasser.

Dags för 1,50

– Nu har han gjort några 1,45 så dags att göra 1,50. Han har en på- och avknapp. Han är nästan lite åt det lata hållet hemma men blir het på tävling. Och så gillar han godis och tycker själv att han är ganska bra, säger Py Jägerden.

Det nationella meetinget fortsätter under söndagen med bland annat en 1,50-hoppning. Detta blir dock utan Py Jägerden som bara deltog på tävlingen under lördagen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden