Hoppning
13 december 2022 10:46

Radarpar bygger OS-banorna i Paris

OS i Paris 2024Det blir banbyggaren från OS i Tokyo, Santiago Varela, och hemmanationens Gregory Bodo som får dela på banbyggaruppdraget vid OS i Paris 2024. "Viktigast av allt är att de alltid sätter hästen främst", säger FEI:s ordförande Ingmar De Vos.

Radarpar bygger OS-banorna i Paris
Gregory Bodo och Santiago Varela har byggt mästerskap tillsammans förut. Foto: Privat

En spanjor och en fransman har fått den delikata uppgiften att bygga OS-banorna i Paris 2024. Santiago Varela byggde sitt första mästerskap vid EM i Madrid 2011 och har sedan dess bland annat byggt världscupfinaler, Nations Cup-finalen i Barcelona, Global Champions Tour och Saut Hermès i Paris. Det var också Varela som stod för banorna vid OS i Tokyo 2021.

Även OS-nationens Gregory Bodo har byggt internationella banor under lång tid. Han har byggt ungdomsmästerskap, GCT och världscupdeltävlingar – och han har varit assisterande banbyggare vid EM i Rotterdam 2019 och EM i Riesenbeck 2021. Bodo har även assisterat Santiago Varela vid världscupfinalen i Paris 2018 samt vid OS i Tokyo. Vid OS i Paris delar de lika på uppdraget. Beslutet har fattats av FEI.

– Santiago Varela och Gregory Bodo har arbetat tillsammans ett flertal gånger och kommer att vara ett utomordentligt team. Med deras kunskap, kreativa anda och professionella inställning är jag övertygad om att hästvärlden, åskådarna och fansen runt om i världen kan förvänta sig banor av högsta kvalitet, säger FEI:s ordförande Ingmar De Vos i ett pressmeddelande.  

– Deras bandesign är fantastisk och kombinerar stor expertis med en unik lokal inramning. Viktigast av allt är att de alltid sätter hästen främst och bygger banor med fokus på både hästens och ryttarens bästa.

Santiago Varela och Gregory Bodo kommer även att bygga hoppmomentet i fälttävlan.

Hoppningen äger rum den 1-6 augusti medan fälttävlan går den 27-29 juli 2024.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden