Dressyr
5 oktober 2012 13:24

Rausing i 5-årsledning

Falsterbosegraren Rausing 1233 var säker i takten med elastiskt skritt och travprogram även om domarna önskade mer från galoppen, ledning med 82,6 procent säkrade segern i kvalet. Lilla finalen behövde liksom i 6-årsklassen fylla på med flera BT-hästar, en bristvara i årets championat.

Rausing  i 5-årsledning
Santiago, under Martina Wikström, toppade det andra försöket och gick till final.

Grundomgången bjöd på 44 hästar, där mer än hälften landade under 70 procent i sitt resultat. Toppen var verkligt fin men många hästar hade i år svårt att visa sin form från kvalen varför det och domarnas kommentarer delvis gjorde både kval och lilla finalen till allt annat än fest.

Mia Runesson satte standarden för ledning tidigt i grundomgången med Carlton Hill VDL 1248, de fick välförtjänt över 81 procent och har utvecklats väl sen Falsterbo. Hon lade även beslag på ledning i Breeders Trophy med sin andra häst i klassen Faustino 1244 (nyligen akut kastrerad) som visade sin geist och gålust med mycket knäaktion, 80 procent och en tredjeplats totalt.

Bland dem som gjorde mindre lyckad insats i grunden hörde hingstarna Sohn der Sonne 1223 och Luxus CML 1246, fast på var sitt sätt. Sohn der Sonne spände sig och ”spelade dingel” i grunden, reparerade det med en fin insats i lilla finalen men hamnade på första placering utanför de fyra finalbiljetterna. Luxus var avslappningen personifierad i grunden, det blev för lojt, men ägare och ryttarinnan Anna Sundström reparerade genom att bli tvåa i lilla finalen och bärga en finalplats för UVM-deltagaren.

Gladast i lilla finalen var Martina Wikström som med stilige skimmeln Santiago efter Topaasch förbättrade sig med tre procentenheter från grunden och gick till final genom seger på 74 procent.

Med fyra BT-hästar på topp fyra i lilla finalen blir 5-åringarnas final på söndag 16 ekipage stark.

Fullständiga resultat

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar