Hoppning
31 januari 2019 14:22

”Räven” blir officiellt pensionär – avtackas i La Baule

FarvälMalin Baryard Johnssons tidigare tävlingspartner Reveur de Hurtebise, som har tävlats framgångsrikt av Kevin Staut, sades vara på väg att bli pensionär redan efter världscupfinalen i Paris. Så blev det inte, men nu är det bestämt att "Räven" tackar för sig.

”Räven” blir officiellt pensionär – avtackas i La Baule
Kevin Staut och "Räven" vann 2017 års Top 10 Final.

Reveur de Hurtebise HDC (SBS valack f -01 e Kashmir van Schuttershof-Capricieux des 6 senses, uppf Siraux, äg Haras des Coudrettes) inledde sin internationella karriär med Malin Baryard Johnsson i sadeln 2009 och tillsammans plockade de en rad placeringar upp till Grand Prix. År 2012 tog franska Kevin Staut över tyglarna. Ekipaget har bland annat hoppat två EM och två världscupfinaler, samt vunnit Rolex IJRC Top 10 Final.

Efter världscupfinalen i Paris förra året, då Räven inte var i form, pratade Kevin Staut om pensionering. Så blev det dock inte – efter några månaders paus var duon tillbaka och togs ut till VM i Tryon.

Sedan VM har inte Räven tävlat internationellt och nu meddelar Haras des Coudrettes på Facebook att det är dags att säga adjö. De skriver att  ”vår lilla champion kommer att säga farväl till tävling det här året i sagolika CSIO5* i La Baule”. Tävlingen äger rum den 16–19 maj.

Malin Baryard-johnsson-reveur De Hurtebise1 110327 Rt
Malin Baryard Johnsson och Räven, som just här är på väg mot en sjätteplats i världscupen i ’s-Hertogenbosch 2011. Foto: Roland Thunholm

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden