Världen
5 september 2018 16:44

Rederi stäms på miljoner efter 16 ponnyers död

Döda ponnyerTidigare i år dog 16 poloponnyer och detta ska ha inträffat när de transporterades med färja över ett 24 mil brett sund i Australien. Dödsorsaken är ännu inte offentliggjord, men nu stäms rederiet och ett logistikföretag på runt 4,5 miljoner kronor.

Rederi stäms på miljoner efter 16 ponnyers död
Någon timme efter att lastbilen rullat av i den här hamnen i Melbourne upptäcktes det att hästarna var döda. Foto: Jax/Istock

I januari dog 16 ponnyer på väg hem från en en poloturnering i Tasmanien, en ö-delstat söder om Melbourne.  När polospelaren och Australiens tidigare förbundskapten Andrew Williams stannade sin transport någon timme efter att ha angjort hamnen var alla ponnyer utom två döda. Ponnyerna uppges ha dött under färjetransporten över det 24 mil breda sundet som skiljer Tasmanien från resten av Australien.

Rederiet TT-Line och logistikföretaget QUBE Holdings Limited stäms på runt 4,5 miljoner kronor av Andrew Williams, rapporterar Horse & Hound. Han hävdar i stämningsansökan bland annat att företaget var oaktsamt, att miljön ombord inte var säker för hästarna, samt att ventilationen och mätningen av luftkvalitén ombord var bristfällig.  Dödsorsaken är inte känd för allmänheten. Resultaten av obduktionerna, gjorda av myndigheter kring händelsen, har ännu inte offentliggjorts och det har skapat debatt i hästbranschen i Australien, uppger H&H.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden