Avelsnyheter
12 juli 17:02

Rekordbud på helsyster till Vamos Amigos

FölauktionDet var många om budet när helsystern till Cathrine Dufours stjärnhäst Vamos Amigos auktionerades ut på måndagen. Slutbudet landade i miljonklassen.

Rekordbud på helsyster till Vamos Amigos
Catherine Dufour och Vamos Amigos vann "allt" i Aachen. Foto: Anna Nyberg

Cathrine Dufour och Vamos Amigos (WESTF val f-12 e Vitalis-Blue Hors Hotline-Hot Shot) gjorde nyligen hattrick när de först säkrade Danmarks seger i Nations Cup med två vinster, för att sedan avsluta med att vinna küren i Aachen Grand Prix. Att duon dessutom är uttaget till VM tillsammans med resten av det vinnande laget i Aachen är bara grädden på moset.

Att många fått ögonen på stjärnhästen var tydligt när westfaliska avelsförbundet i helgen auktionerade ut en helsyster till Vamos Amigos. Budgivningen drog iväg på direkten och när det hela avgjordes på måndagen landade slutbudet på 111 000 euro, cirka 1,1 miljoner svenska kronor. Efter 87 bud av 23 budgivare såldes stofölet Vamos Amigas till Tyskland. Se den lilla här.

Närmast i pris landade hingstfölen Sportsfreund (e Secret Game-Rock Forever I) och fräckt tecknade Talotelli T (e Totillah-Desperados) som bägge gick för 38 000 euro vardera.

Se hela auktionslistan här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden