Hästägartips
25 mars 15:34
Ridsportplus

Rengör på ett kick

Ridsport testarFörläng livet på hästens ryktborstar genom att ge dem en spa-dag i ett bubbelbad.

Rengör på ett kick
Ridsport testar Brushblaster. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Skitiga borstar är en del av vardagen, speciellt om du råkar ha en häst som tycker att lerbad är något av det bästa den kan roa sig med i hagen. Glada hästar betyder alltså ofta välanvända borstar. Dessvärre är det nog många hästägare som kan erkänna att skötseln av rotviskan och ryktborsten ibland haltar.

Men nu finns ett sätt att pyssla om dina borstar och göra dem rena utan större ansträngning. Virtue soap company har uppfunnit en ”badbomb” för dina borstar vid namn Brushblaster.

Du lägger det lilla blocket i en hink med vatten och därefter lägger du i dina borstar. Det bubblar, puttrar och påminner lite om kolsyra. När det slutat bubbla tar du bara upp din borstar och … resultatet är förvånansvärt bra!

Ridsport testade badbomben på en borste som låg för kassering, sliten, skitig och framför allt svår att få ren. Efter en minut i bubbelbadet med Brushblaster var den som ny. Resultatet är dessutom lika bra på syntetiska borstar som på borstar av tagel eller naturfiber.

Vad innehåller då denna badbomb?

Informationen går inte att hitta på förpackningen men efter kontakt med tillverkaren visar det sig att det är bakpulver, citronsyra, trollhassel och eteriska oljor. Bara naturligt alltså!

Finns det några nackdelar med Brushblaster då? Nej, inte direkt. Enkel, tidsbesparande och snäll mot miljön med ett praktiskt syfte – fem rätt av fem möjliga.

Hiss eller diss?

Tummenupp
Hiss

Redaktionens omdöme: Hiss. En bra grej som underlättar hästägarlivet och rengör borstarna på ett effektivt och enkelt vis.

 

Fakta

Brushblaster

Bild-1
Så här ren blev den smutsiga borsten efter bubbelbadet. Foto: Sandra Nordin Johansson

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 4/2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden