Avelsnyheter
5 augusti 2017 23:11

Resultat för SWB på unghäst-VM

Lördagen på unghäst-VM i holländska Ermelo gick i både dur och moll. En fin finalplats för Dragon Welt, finalridet för Springbank och lite stolpe ut för delar av gänget.

Resultat för SWB på unghäst-VM
Inte lika som bär men likaplacerade, Great Lady TC och Ellegårdens San Droneur med danske men nästan svenske JAcob Nörby Sörensen i sadeln. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

De 5-åriga hästarna kvalade och där har vi redan tidigare berättat den glädjande nyheten om att Dragon Welt 1303 (Hann hingst e Dancier u Weltmarja e Weltmeyer, uppf Pernilla Svensson, äg Tullstorp Dressage Stable AB) och Ida-Linn Lundholm tog sig till final.

För Astoria (SWB sto e Sir Donnerhall II u Aquarell e Quaterback, uppf och äg Hipponews KB Christina Olsson) och Jeanna Högberg var det till att börja med en riktigt bra dag. De satte en fin ritt, omdömet var otroligt positivt och poängen bra. Men, det var två hundradelar ifrån en finalbiljett, de blev fyra.
– Det är förargligt, lite snopet till och med men det är bara att jobba på och bli bättre, sa Jeanna Högberg.

Astoria / Jeanna Högberg 8.7 8.8 8.5 8.7 8.8 totalt 8.7

Kanske Philipp Ruwe med Touchdown 1338 (SWB hingst e Quaterback u La’Mour e Sack, uppf och äg Verbena AB) knöt näven i fickan och svor lite. De gjorde en betydligt bättre ritt i lilla finalen och det blev mycket bättre poäng. Men, tolv hundradelar efter och en femte plats, attans.

Touchdown / Philipp Ruwe 8.2 9.0 8.5 8.5 8.8 totalt 8.6

För Camilla Lindh och Klifton 1329 (SWB hingst e Floricello u Kabri e Briar, uppf och äg Anette Syrén) blev lilla finalen inte den upphämtning de tänkt sig.
– Klifton blev skrämd ute på framridning, efter det var det som om spänningen satt kvar och all bra energi försvann ut. Det blev för mycket för honom helt enkelt, berättade Camilla. 


Klifton / Camilla Lindh 6.9 7.0 7.2 6.2 7.0 totalt 7.0 

Resultatlista lilla finalen 5-åringar

De tre 6-åringarna fick prova lyckan på stora banan och där tog Jacob Nørby Sörensen en finalplats för Danmark med Ellegårdens San Droneur på 8,6 poäng som gav finalplats. Segern lade Claudia Rüscher och hingsten Baccardi beslag på, ni kanske minns dem från gårdagens animerade bockserie. En härlig revansch med fina 8,84 poäng. Tredje finalbiljetten här gick till Tim Coomans uppfödning Great Lady TC som reds av Jeanine Neuwienhuis. 

Baccardi gick till final på rätt håll.

För de svenska adepterna gick det bra dock inte tillräckligt bra för finalplats. 

Länge såg det ut som att Dorina (F.2) (SWB sto e Belissimo M u Davina e Don Schufro, uppf och äg Per-Arne Persson) riden av Yvonne Österholm skulle klara nålsögat. Tillsammans gjord de en bra, felfri ritt, med bättre form och stuns i hela uppvisningen. Poängen var bra men inte tillräckligt för final utan en fin femteplats.

Dorina / Yvonne Österholm 8,32 poäng

Mattias Jansson och Görklintgårds Quinto 1362 (DWB hingst e Quaterback u Görklintgårds Keira e Sunny-Boy, uppf Jörgen Ravn, äg Dan Nordenberg) visade upp sig på stora banan och fick poängen 7,96.
– Quinto har visat upp sig precis så bra som han är justnu, han gör precis det han ska och så långt vi har kommit i träning. Det är otroligt hur konsistent han är, borta eller hemma, Quinto jobbar på, kommenterade Mattias.

Görklintgårds Quinto och Mattias Jansson.

Fyra hundradelar efter var Karin Öljemark och Tiger G
(SWB val e Tuschinski u Abigail G e Sir Donnerhall I, uppf Åsa Elner Warnegård, äg Maria Ågren) som slutade på 7,96. 

Tiger G och Karin Öljemark.

Resultatlista lilla finalen 6-åringar 

Text & Foto: Kim C Lundin
Länka gärna från den här webartikeln. Det är förbjudet att spara ner och kopiera bilder för egen användning. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden