Sport
8 juli 2014 19:41

Kvalvinnare: Revolution

Ŗver 50 hugade 5-åringar finns i startlistorna på Scandinavian Open i dressyr där kvalet tar två dagar att genomföra. Anna Svanberg och Revolution satte nivån direkt, en bit över 77 procent. Den ledningen höll dagen ut. Se alla nu aktuella finalister i vårt bildspel, tio ekipage återstår. (Uppdaterad)

Kvalvinnare: Revolution
Revolution(en) är här. Anna Svanberg och hennes coola valack intog Falsterbos dressyrarena med upphöjt lugn. Kim C Lundin kim@witnet.se

Tre domare dömer i 5-åringarnas kval, en Lätt A för unga hästar, där rörelse för rörelse bedöms till skillnad från unghästprogrammen med gångarter, ridbarhet och allmänt intryck. I år inledde vid E Lone Dichman från Danmark, vid M satt Jan-Ove Olsson och vid C Annette Franzén Iacobeaus.

Tredje delen av startfältet onsdag 9-11
För att ta sig in på en finalplats behöver de återstående ekipagen göra bättre än 70,988 procent som Michael Sögaard på Slabaekgårds Santino fick som ett av tisdagens sista ekipage i klassen.

Första delen av startfältet tisdag 15-18
Direkt efter pausen kom ett pärlband av 5-åringar som en efter en arbetade sig in i finalfältet. Eftermiddagspasset gav sju nya finalekipage där några säkert får lämna plats för andra innan klassen är slut.
Elin Aspnäs kom direkt från ponnyekipagens framridning där hon agerat tränare åt flera ryttare för att med El Diablo(KWPN e Zenon – Krack C) rida till sig 71,049 procent efter ett mycket gediget program. Ett av ekipagen som har chansen inför unghäst-VM i Verden är Sankt Erik II 1265(SWB e Johnson-Weltmeyer, uppf Forty Invest AB, äg Erik Strömqvist) riden av Ida-Linn Lundholm. Hingsten var lugn och fokuserad, med en mycket fin silhuett och form, slutprocenten blev 74,012 efter stor spännvid mellan två av domarna.
Vid höstens championat var han en av testryttaren Patrik Kittels favoriter och U.Bolt(SWB e Skovens Rafael-Cortez, uppf/äg Susanne Nyreröd) slutade som tvåa i championatet. Ingen blev nog besviken på det utvecklingsarbete Emilie Nyreröd lagt på honom i vinter, lätt energisk trav, härlig galopp i uppförsbacke med rejält avstamp, 75,123 procent och en andra plats tillsvidare.

Både Ida-Linn Lundholm och Sankt Erik II 1265 var fullt ut koncentrerade inför sin start.

Första delen av startfältet tisdag 9-13
Anna Svanberg tillhör en av våra mest rutinerade Falsterbo-ryttare och har ofta hästar till final. I år satte hon press på konkurrenterna redan från start genom att göra en bländande harmonisk och avspänd ritt på valacken Revolution(SWB e Skovens Rafael-Fürst Heinrich, uppf Lena Nyström, äg Mats Fredén). Valacken är en av de starkaste kandidaterna till en plats i truppen till unghäst-VM i Verden. Senare i klassen presterade Anna ännu en stark ritt tillsammans med Mezzo(SWB e Damino SD-Briar, uppf. Paul Häckter, äg fam Häckter Rosenqvist) på 73,899 procent.

Yvonne Österholm har gjort goda resultat med Quarton(SWB e Quaterback-Don Schufro, uppf/äg Per-Arne Persson) under hela kvalperioden och även deltagit i observationstävlingarna inför unghäst-VM. Den mycket rörlige Quarton klarade elddopet med miljön runt arenan och fick 71,667 procent.

Den ännu lite valpige och store Locatelli(SWB e Loredes- Rubinrot, uppf/ äg M Ringmark och S Jansson) är på väg upp, mer muskler och allt bättre kroppskontroll. Idag blev det 71,358 procent.

Som näst sista startande innan uppehållet för kval till ponnykur på nästan 2,5 timme startade en av de danska ekipagen, Tidigare danska landslagsryttarinnan Anne Troensegaard har ett nytt framtidshopp i trakehnervalacken Litvinenko Sjaelstofte som intog arenan med mycket fin mekanik och samarbetsvilja, 74,877 procent och hittills bästa danska ekipage.

Online-resultat
Falsterbo Horse show, samtliga start- och resultlistor


Revolution med Anna Svanberg gick ut som andra ekipage, resultatet blev över 77 procent.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden