Sverige
28 augusti 2018 08:44

Ridande minister på Strömsholm

RidborgarmärketNär Ridskolan Strömsholm fick ministerbesök på måndagseftermiddagen blev det självklart en ridtur i Vita Ridhuset – och Svenska Ridsportförbundets samhällschef Kicki Ronnerberg Bäckman fick dela ut ett ridborgarmärke.

Ridande minister på Strömsholm
Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, passade på att ta en ridtur - en första på 35 år - när hon besökte Ridskolan Strömsholm för att få veta mer om utbildningarna där. Foto: Roland Thunholm

Det var Helene Hellmark Knutsson (s), minister för högre utbildning och forskning, som kom till Strömsholm för att få veta mer om utbildningarna på Strömsholm. Under eftermiddagen fick hon, förutom en dos Strömsholmkunskap av vd Christina Rosell, se hur elever på hovslagarutbildningen jobbade, prata med hippologer och elever på Ridsportgymnasiet, samt förstås rida en sväng.

– Det var väldigt nervöst innan, det kan de som åkte i samma bil som mig hit intyga, berättade en påtagligt lättad Helene Hellmark Knutsson efter att hon suttit av skolhästen Independence som snällt lotsat runt ministern.

Helene Hellmark Knutsson var mycket intresserad av den utbildning som bedrivs på Ridskolan Strömsholm och påtalade vikten av att ha bra utbildningar för de som vill arbeta inom hästsektorn.

– Jag vill lära mig mer om ridsportens utbildningsvägar, förklarade ministern innan hon fortsatte vidare på sin valturné.

Ridsport
Helene Hellmark Knutsson med sitt nytagna ridborgarmärke. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden