Sverige
23 maj 2019 17:32

Ridgymnasiet i Sigtuna läggs ned

UtbildningSveriges Ridgymnasium kommer inte att erbjuda några utbildningsplatser vid enheten i Sigtuna. Det innebär bland annat att de elever som redan har påbörjat sin utbildning där inte kan fullfölja.

Ridgymnasiet i Sigtuna läggs ned
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är Sveriges Ridgymnasiums styrelse som har beslutat att deras verksamhet i Sigtuna ska avvecklas.

Detta innebär att Sveriges Ridgymnasium inte erbjuder några utbildningsplatser i Sigtuna under läsåret 2019/2020.

Eleverna som går i åk 1 och 2 på skolan har erbjudits plats på Sveriges Ridgymnasiums andra orter och eftersom dessa ligger långt ifrån Sigtuna erbjuds eleverna kostnadsfritt boende vid sin nya skola under resten av sin studietid.

Söker alternativ

– Vi arbetar just nu aktivt med att följa upp vad alla elever har för önskemål med målet att alla ska ha ett fungerande alternativ till hösten, berättar Pernilla Haverstal, skolchef vid Sveriges Ridgymnasium.

Anledningen till avvecklingen är att skolan sedan starten 2015 inte har kommit upp i det elevantal det hade räknats med, vilket i sin tur innebär att de bidrag som betalas från elevernas hemkommuner har ökat mindre än skolans kostnader.

Nedslående siffror

Efter den preliminära antagningen inför höstterminen 2019 har kommunerna i Stockholmsområdet tagit sina bidragsbeslut och dessa siffror visar inte att utvecklingen har vänt.

Övriga skolor som drivs av Sveriges Ridgymnasium finns i Flyinge, Svedala, Varberg och Kungsbacka.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden