Sverige
2 december 2013 08:45

Ridhus till salu

Efter att Gävle Ponnyklubb flyttat till en ny anläggning i Skogmur står klubbens gamla anläggning i Valbo öde och snart till salu.

Gävle kommun har hyrt marken i Valbo av Uppsala stift men kommunen har sagt upp avtalet och stiftet planerar att sälja fastigheten.

– Den passar inte in i vår förvaltning längre, utan det är ett rationaliseringsobjekt för oss. Vi sysslar egentligen med skogsförvaltning och jordbruksförvaltning och det här är varken eller, säger Jonas Toresäter, jordbruksförvaltare på Uppsala stift, till Arbetarbladet.

Gävle kommun, som ägde ridhuset, har överlåtit byggnaden till kyrkan som vill sälja. Och intresse verkar finnas. Hästföretagare och hundklubbar har hört av sig men endast för att hyra ridhuset. Det är dock inte aktuellt eftersom stiftet vill sälja.

Det formella beslutet om försäljning fattas antagligen på torsdag, när egendomsnämnden i Uppsala stift sammanträder skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden