Sverige
23 mars 13:15

Ridklubb i konkurs – stänger ner verksamheten

MissförhållandenRidklubben Rimbo Ryttare, som drivit ridskola men varit under utredning det senaste året på grund av bland annat ekonomiska problem, stänger nu ner sin verksamhet med omedelbar verkan. Föreningen har begärt sig själva i konkurs.

Ridklubb i konkurs – stänger ner verksamheten
Ridklubben stänger all verksamhet med omedelbar verkan. Foto: iStock

På tisdagen meddelade ridklubben via sociala medier och sin webb att ridskolan är stängd från och med den 21 mars, och att all ridverksamhet är inställd.

– Lektionsdelen måste ställas in eftersom det inte finns ekonomiska förutsättningar, säger konkursförvaltaren Anders Norman till Norrtelje Tidning, som granskat ridklubben de senaste månaderna.

I september förra året kom information om att ridklubben var under utredning på grund av missförhållanden. Enligt tidningen handlade det om brister i organisation och säkerhet, om dåligt bemötande och dålig ekonomi – något som ska ha kommit till Ridsportförbundets kännedom genom flera anmälningar. En utredning startades i maj 2022, men förbundet anser att föreningens styrelse ”tagit stort ansvar för situationen och åtgärdat de saker som förbundet påtalat”.

Norrtälje kommun köpte Rimbo Ryttares anläggning, som ligger i Vallby utanför Rimbo, under 2022 för att säkra fortsatt ridverksamhet för barn och unga. Kommunen ska ha betalat drygt sju miljoner kronor, skriver Norrtelje Tidning. Men trots det har föreningen nu satt sig själva i konkurs, då de låg efter med betalningar på drygt 550 000 kronor för strö och foder, obetalda skatter och skulder hos Kronofogden.

Rimbo Ryttares styrelse har själva inte velat kommentera konkursen, men i kommunen uttrycks besvikelse.
– Självklart är det jättetråkigt, eftersom vi köpte anläggningen och försökt hjälpa föreningen att klara sig ur den här ekonomiska situationen, men uppenbarligen har de inte mäktat med det, säger Jessica Constantinou, avdelningschef för bad och idrott på kommunen, till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden