Sverige
4 december 2013 14:44

Ridklubb räddad från konkurs

Arboga kommun har gått in med ett lån på 260 000 kronor till Arboga Ryttarsällskap för att rädda ridklubben från konkurs. Ridklubben kommer också att sänka personalkostnaderna och höja ridavgiften.

För ett år sedan gjorde ridklubben en satsning och anställde en ridskolechef och en häst- och stallskötare, samt köpte in nya hästar. Budgeten höll dock inte. Nu tvingas man skära ner på de två nya tjänsterna till 75 procent av heltid.
– Det gäller att hitta rätt kostym för verksamheten. Den största anledningen till det ekonomiska läget är att föreningen tog på sig för stor kostym, säger ridskolechefen Nissa Veronica Gustafsson till Bblat.se.

Lägre personalkostnader, högre ridavgifter, försäljning av hästar, översyn av hästförsäkringar och övertagande av privatstallet ska leda till ordning och reda i ekonomin under 2014, skriver tidningen. Även Arboga kommun har gått in med en kommunal borgen för att ridklubben ska få ett lån på 260 000 kronor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden